Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Je li moguće da si sve to, Oče, napravio, stvorio, posložio da bismo mi danas bili nesretni u braku?

RAZMATRANJE I MOLITVA


Bože, stvorio si mene i moga supružnika na svoju sliku, muško i žensko, podložio nam sve pod noge, odnosno sve si stvorio za nas iz ljubavi, i sam si rekao da sve bijaše veoma dobro! (Post 1, 27-31) Ti si ustanovio na samom početku brak kao svetinju da se „odvojimo“ od oca i majke i da postanemo jedno tijelo! (Post 2,24) Je li moguće da si sve to napravio, stvorio, posložio, iz ljubavi, da bih danas, ovih godina i godine koje dolaze mi bili nesretni u braku? Da li u to vjerujem? U što ustvari vjerujem, što me vodi, koje je moje poimanje braka? Zašto si nas stvorio drugačije, da nam zakompliciraš život? I onda još pročitam u tvojoj Riječi da ako se oženim, udam, da ne griješim, ali da ću imati nevolje? (1 Kor 7,28) Pa, kako da sad to povežem, shvatim Oče?

Sve si mudro napravio, upravo da ne zastranim u svoju sebičnost i egocentričnost, da razvijam kreposti

Što su te nevolje i zašto ih moramo imati? Shvaćam li da su te „nevolje“ naše različitosti, suprotne želje, pogledi, stavovi prilika da ne budem sebičan/na i da ne gledam samo svoje potrebe, da ne mislim samo na sebe, nego kada vidim da netko drugačije gleda, da moj supružnik ima drugačije osjećaje, ranjivosti, poglede, stavove da mogu iz toga naučiti i vidjeti da postoji nešto drugo, a isto tako u ljubavi i poštovanju mogu iznijeti ono što si meni Bože dao kao vrlinu, talent, dar, jer moj život je prije svega veliki dar. Sve si mudro napravio, upravo da ne zastranim u svoju sebičnost i egocentričnost, da razvijam kreposti. Želim Oče da mi sada otvoriš oči, oči srca da vidim u situacijama kada moj supružnik ima svoje stavove, poglede, želje da je to bila Tvoja zamisao da se ja razvijam kao čovjek, supružnik, vjernik, da ne zastranim u svojim sebičnim stavovima, jer prečesto ne shvaćam da je moj brak alata i test demonstriranja ljubavi prema tebi i da me upravo uz moga supružnika vodiš prema Vječnom životu. Daj da to vjerujem, vidim i tako djelujem. Ako i padnem, želim ponovno ustati i na tome rasti, uz Tebe Oče. Kako je to divno, o Oče!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Naša različitost je „alat“ preko kojeg ispitujemo gdje smo mi sami, kako reagiramo, kako „dišemo“. Jer naši postupci otkrivaju nas i zato smo, između ostalog, različiti, da se razvijamo. Želim pokušati danas, ovih dana baš tako to gledati.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh