Svjedočanstva

MES DUGO SELO

Javila nam se sestra iz zatvorenog samostana: Jako me raduje da mogu prisustvovati susretima online Hvala sestri što je s nama podijelila svoju radost 🙏

Foto: Studio Regnare (Paulina Novosel)

 

Ja sam sestra koja živi u zatvorenom samostanu. Jako se radujem da mogu prisustvovati susretima online, tako da mogu biti s vama na evangelizacijskom susretu.

Susreti su mi u srcu, jer imamo posebnu povijest. Kada vidim da će se održati susret, „skačem” u sobi, puna radosti. Prvo, što mogu biti s vama, a drugo, što imam veliku želju čuti o Bogu.

Slušajući Josipa Lončara kada je govorio „kako je Isus Milosrdni Bog koji ozdravlja SVE, a nama je potrebno oraspoložiti srce”, to me jako taklo.

Sutradan na Svetoj misi (20. veljače) čitalo se evanđelje kako je Isus ozdravio sina.

„Kad Isus siđe s gore i dođe k učenicima, ugleda oko njih silan svijet i pismoznance kako raspravljaju s njima. Čim ga sve ono mnoštvo ugleda, iznenađeno brže pohrli pozdraviti ga. A on ih upita: »Što to raspravljaste s njima?« Odvrati netko iz mnoštva: »Učitelju, dovedoh k tebi svoga sina koji ima nijemog duha. Gdje ga god zgrabi, obara ga, a on pjeni, škripi zubima i koči se. Rekoh tvojim učenicima da ga izagnaju, ali ne mogoše.«

On im odvrati: »O rode nevjerni! Dokle mi je biti s vama? Dokle li vas podnositi? Dovedite ga k meni!« I dovedoše ga k njemu. Čim zloduh ugleda Isusa, potrese dječakom i on se, oboren na zemlju, stane valjati i pjeniti. Isus upita njegova oca: »Koliko je vremena kako mu se to događa?« On reče: »Od djetinjstva! A često ga znade baciti i u vatru i u vodu da ga upropasti. Nego, ako što možeš, pomozi nam, imaj samilosti s nama!« Nato mu Isus reče:»Što? Ako možeš? Sve je moguće onomu koji vjeruje!« Dječakov otac brže povika: »Vjerujem! Pomozi mojoj nevjeri!« Vidjevši da svijet odasvud grne, Isus zaprijeti nečistomu duhu: »Nijemi i gluhi duše, ja ti zapovijedam, iziđi iz njega i da nisi više u nj ušao!« Zloduh nato zaviče, žestoko strese dječaka te iziđe, a on osta kao mrtav te su mnogi govorili da je umro. No Isus ga dohvati za ruku, podiže ga i on ustade.
Kad Isus uđe u kuću, upitaše ga učenici nasamo: »Kako to da ga mi ne mogosmo izagnati?« Odgovori im: »Ovaj se rod ničim drugim ne može izagnati osim molitvom i postom.« Mk 9, 14-29

>>SVJEDOČANSTVO S MES-A: Osjetila sam kako padaju okovi s moga srca i da sam napokon slobodna 

>>SVJEDOČANSTVO S MES-A ‘HVALA TI, ISUSE, OVO JE ČUDO’ Na MES-u ozdravila od išijasa 

Evanđelje se točno poklapa s nagovorom sa susreta. Dotakla me riječ od djetinjstva. Kada sam išla na pričest. „Isuse, nisam dostojna da uđeš, ali samo reci riječ”… Ja sam čula riječ od djetinjstva. Kada sam primila Isusa, odmah sam mu počela govoriti iz srca: „Isuse, ti sve znaš, Ti znaš da te volim. Ti mene prvi voli, Ti, tvoja Majka Marija… Ti znaš sve što me muči. Ti si ozdravio sina, a nitko drugi ga nije mogao ozdraviti, ali Ti si ga ozdravio. Pomozi mojoj nevjeri kao onom ocu iz evanđelja. Vjerujem, Isuse, jer Ti si htio ozdravljati, SVE”.

Oraspoložila sam srce i počela sam plakati, plakala sam grčeći se i počela je milost Božja djelovati. Neka me i dalje ozdravlja od svih rana iz „djetinjstva”.

Velika Hvala Kristu.

Za Book.hr svjedočila N.N. (puni podaci poznati redakciji)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh