Razmišljamo o evanđelju

OTAC LORENZO MONTECALVO

Jao tebi, kršćanine koji si obišao mnoga hodočasnička mjesta, a nisi se obratio… Oni koji više poznaju i više su u životu vidjeli predivna djela Božja, imaju više odgovornosti pred Bogom. Poznavati je privilegij, ali i velika odgovornost

Foto: Pixabay

 

(Lk 10,13-16)

Jao tebi, Biskupe ako se ponosiš time što si Biskup, a ne brineš se za stado koje ti je Gospodin povjerio.
Jao tebi, svećeniče ako piješ mlijeko koje ti ovce daju, a ne brineš se da ih odvedeš na zelene pašnjake Riječi Božje i na vrutke tihane Zajedništva s Gospodinom.

Jao tebi, kršćanine, koji si išao u Lurd, Fatimu, Jeruzalem, Međugorje i mnoga druga svetišta, a nisi se ozbiljno obratio

Jao tebi, katehiste ako naučavaš Božje stvari, a ne vršiš ih u svakodnevnom životu.
Jao tebi, kršćanine koji si išao u Lurd, Fatimu, Jeruzalem, Međugorje i mnoga druga svetišta, a nisi se ozbiljno obratio.
Jao tebi koji ideš svako jutro slaviti Euharistiju, a ne želiš se odreći grijeha požude.
Jao tebi, profesore teologije koji više ljubiš svoje poznavanje Biblije, nego Isusa Krista, našeg Spasitelja.
Jao tebi, kršćanski političaru koji se smještaš u prvi red gay parade, kako bi dobio više glasova.
Jao tebi, kršćanski zastupniče koji si glasao za istospolne zajednice, kako ne bi izgubio svoju fotelju u Saboru.

Zapadni svijet živi u velikoj krizi vjere. Ova kriza vjere je proizvela stilove života koji su dijametralno suprotni mislima i putevima Božjim

Oni koji više poznaju i više su u životu vidjeli predivna djela Božja, imaju više odgovornosti pred Bogom. Poznavati je privilegij, ali i velika odgovornost.
Zapadni svijet živi u velikoj krizi vjere. Ova kriza vjere je proizvela stilove života koji su dijametralno suprotni mislima i putevima Božjim. Ako se ne obrati, zapadni svijet će upoznati (ili već upoznaje?) deset egipatskih zala. Ne možemo zatvoriti oči i srce na tolike svete proroke koji su živjeli među nama, proroke koje smo prezreli i nismo prihvatili kao pohode Gospodnje.

Danas nam Gospodin šalje Kraljicu mira da nas potakne da slušamo Njegovu Riječ. Međugorje postaje velika škola proroka. Neka ovi Božji proroci budu prihvaćeni u našim župnim zajednicama, kako bi one postale škola obraćenja za mnoge kršćane koji su se udaljili od Boga!

Jedan od najvećih proroka kojeg nam je Gospodin poslao u posljednjim desetljećima bio je Ivan Pavao II. Goleme mase su ga pozdravljale, ali samo nekolicina ga je slijedila.
Danas nam Gospodin šalje Kraljicu mira da nas potakne da slušamo Njegovu Riječ. Međugorje postaje velika škola proroka. Neka ovi Božji proroci budu prihvaćeni u našim župnim zajednicama, kako bi one postale škola obraćenja za mnoge kršćane koji su se udaljili od Boga! Jao onim pastirima koji, umjesto da privuku ljude Bogu, udaljavaju ih svojim lošim primjerom. Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh