Osobni razvoj

POVRIJEĐENOST

JAKOVLJEVA POSLANICA: Savjet neprocjenjive vrijednosti Često su rane našega srca uzrokovane grubim i nepotrebnim riječima. Svima je nama najveći izazov uspostava kontrole vlastita jezika...

Foto: Pixabay

 

Nemoguće je proživjeti ovaj život, a da te nitko nikada ne povrijedi. Namjerno ili nenamjerno nekoga ćeš povrijediti i netko će tebi stati ondje gdje te najviše boli. U našem se srcu tada rađa osjećaj povrijeđenosti ili ljutnje. Kako se nositi s tom boli?

Svima je nama najveći izazov uspostava kontrole vlastita jezika

Često su rane našega srca uzrokovane grubim i nepotrebnim riječima. Svima je nama najveći izazov uspostava kontrole vlastita jezika. Taj jaki mišić našega tijela svojim preciznim ubodom zna nanijeti nevjerojatnu štetu. Uostalom, u Mudrim izrekama 18, 19 čitamo:

Uvrijeđen brat jači je od tvrda grada i svađe su kao prijevornice na tvrđavi.

Jakovljeva poslanica 1, 19-20 nudi nam savjet neprocjenjive vrijednosti: Svatko neka bude brz da sluša, spor da govori, spor na srdžbu. Jer srdžba čovjekova ne čini pravde Božje.

Brz da sluša
Spor da govori
Spor na srdžbu

Iz knjige „Svekrve i snahe” autorice Annie Chapman. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Knjigu možete kupiti ovdje. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh