Svjedočanstva

Ja sam svjetlost svijeta!

Ja sam svijetlost svijeta book evangelizacija

Dvaput je snažno iskusila živoga Boga…!

Svjedoči: Mira Baniček

Odgajana sam u duhu kršćanske vjere, ali u mome je životu bilo i padova i lomova. Najviše ih je bilo tijekom mladenačkih dana. Tada nisam razmišljala o Bogu i nisam molila. Sada kada sam starija često molim i članica sam molitvene zajednice Krvi Kristove u župi sv. Marije Magdalene u Ivancu. Bez Boga, shvatila sam, ne može se živjeti. Znam i vjerujem u živoga Boga, prisutnog u svetoj euharistiji.

„Voljela bih Te čuti”

Jasno pamtim doživljaj iz 1995. godine. Bio je Uskrs (vazmeno bdijenje). Izašla sam na svoj balkon i izdaleka, iz crkve čula samo pjesmu. Tužna što ne prisustvujem toj misi zavapila sam: „Znam da postojiš, Gospodine, ali voljela bih Te čuti”. Tada sam iza sebe začula četiri jasna koraka. I u srcu sam shvatila da je to odgovor na moju molbu…

„Ja sam svjetlost svijeta!”

Iskustvo živoga Boga doživjela sam i tijekom jedne svete mise. Budući da veoma rado slikam slike duhovne tematike i volim slikarstvo, u jednom sam se trenutku zagledala u sliku koja prikazuje Isusa u grobu. Razmišljala sam o toj slici: o tome kako je na slici dosta tamno, a veoma malo svjetla i odjednom u srcu začula glas: „Ja ne mogu biti u tami, Ja sam svjetlost svijeta!” Pogledala sam oko sebe zbunjeno i mislila da su i drugi ljudi to čuli, ali oni su nastavili mirno pratiti svetu misu.

Zahvaljujem Isusu na tome divnom iskustvu prilikom svete misne žrtve. Neka je ovo moje svjedočanstvo na čast i slavu uskrsloga Krista.

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh