Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO IZ „ŠKOLE MOLITVE”

Ja, koji sam „vjerovao”, zaista sam povjerovao »U mojoj se je obitelji dogodila tragedija. Voljena se je osoba teško razboljela... Do tada sam samo razmišljao: „Što će biti za deset godina, gdje ću živjeti, koji ću auto voziti, koliko ću zarađivati...”«

Ja, koji sam „vjerovao”, zaista sam povjerovao

U Školu molitve krenuo sam u siječnju 2018. godine na poziv svojih prijatelja. Za taj, meni ‘nelogičan potez’, trebalo se je dosta toga posložiti…

„Bože, gdje si?!”

U mojoj se je obitelji dogodila tragedija. Voljena se je osoba teško razboljela…

Do tada sam samo razmišljao: „Što će biti za deset godina, gdje ću živjeti, koji ću auto voziti, koliko ću zarađivati…” A onda, kad se je sve to počelo događati, razmišljao sam samo kako da joj pomognem. Bio sam spreman sve prodati, odreći se svega, spavati ako treba, samo na slami… No, pao sam u očaj i jedne sam večeri zavapio Bogu: „Bože, gdje si?! Vjerujem u tebe, ali izgleda da sam poput nevjernog Tome. Javi se, Bože, pomozi!”

Mislim da sam upravo tada prvi put zavapio iskreno, srcem.

Nedugo nakon toga, sanjao sam san u kojem mi je netko govorio neka se zapitam kako nam se Bog ukazuje pa sam počeo tražiti.

„Molite, i dat će vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvorit će vam se.” (Mt 7,7)

Počeo sam moliti, tražiti na koji se to način meni Bog ukazuje. Ali naišao sam na problem: Bibliju ne poznajem, na misu sam prestao ići otkad sam roditeljima mogao reći „ne” („Ne mogu”, „Imam obaveza”, „Umoran sam”…). Sve mi je bilo važnije, iako sam tvrdio da ja vjerujem.

Pitao sam se: „Što sad?”

Tada sam od prijatelja čuo za seminare koji organiziraju Kristofori. I odlučio sam otići jer sam donio odluku da ću tražiti, kucati.

Nisam mogao vjerovati: sati programa, slušanja dijelova iz Biblije, molitva… Bio sam oduševljen, i nakon šest mjeseci odlučio sam otići u Školu molitve.

„Ali, kako doći među ljude koje ne poznajem?” pitao sam se. „Kako ću izgovarati molitve; svi će me čuti…” Zaključio sam da se trebam malo poniziti i pregaziti ponos. „Kad mogu drugi, mogu i ja.”

*

Tako sam počeo učiti ono što je najvažnije: tko je to Isus, kako ga prepoznati… Shvatio sam da Isusa uopće ne poznajem. Ono što sam vidio na filmovima i ono što sam koji put čuo na misi ako sam bio mislima prisutan… I to je bilo sve.

U Školi se kreće s naviještanjem Radosne vijesti (pohvale voditelju Nediljku). Najprije nas je upoznao s Marijom i pokazao koliko je ona imala vjere te koliko je bila ispunjena Božjom milošću.

Tako sam počeo upoznavati Boga (Izaija 53,3-8) a Bog zaista progovara kroz Riječ – Bibliju a i tu je živ prisutan na svakoj euharistiji. Među nama je gdje god da nas se sakupi dvoje ili više u njegovo ime kako bismo ga hvalili i slavili te propovijedali.

*

Evo, tako – tim izborom ‘nelogičnih poteza’ – u mom se je životu, u meni, dogodilo niz promjena: od mira do niza obraćenja. Ništa nisam izgubio, samo sam dobio. Ja, koji sam „vjerovao”, zaista sam povjerovao.

Stoga, dođite i vi. Učinite ‘nelogičan potez’ u svom životu…

Hvala ti, Gospodine, za ljude koje si stavio na moj životni put!

Detaljnije o tečaju „Škola molitve” možete pogledati ovdje, a on se trenutno održava u: Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Osijeku, Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Našicama, Kninu, Koprivnici, Križevcima, Varaždinu, Bjelovaru, Ivanić Gradu, Sisku, Petrinji, Donjem Miholjcu, Plitvičkim Jezerima, Ravnoj Gori… Ako niste iz spomenutih mjesta, ne brinite, pošaljite nam upit kako bismo se o svemu dogovorili.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh