Vijesti

DANAS U 18 SATI

IZRAVNO IZ VATIKANA Klanjanje i blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom pratite na HRT-u, Laudato TV-u i Hrvatskom katoličkom radiju

Foto: Shutterstock


 

Papa Franjo će danas u 18 sati u prostoru bazilike Sv. Petra predvoditi molitvu, čitanje Riječi Božje Riječi te klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Papa će svima udijeliti i blagoslov Ubi et orbi.

Klanjanje i oprost možete pratiti na prvom programu Hrvatske televizije (HTV1) i Hrvatskog radija (HR1), Laudato TV-u i na Hrvatskom katoličkom radiju.

S obzirom na zarazu koja je zahvatila mnoge zemlje, Crkva zaraženim vjernicima, zdravstvenim djelatnicima, rodbini i svima koji se na neki način brinu za njih, pa i moleći, daje mogućnost potpunog oprosta grijeha. Određeno je to Dekretom Apostolske pokorničarne, koji je objavljen 20. ožujka na ika.hr. Potpisao ga je viši pokorničar kardinal Mauro Piacenza i regent msgr. Krzysztof Nykiel.

Za dobivanje potpunoga oprosta, oboljeli, oni koji su u izolaciji, kao i zdravstveni radnici i rodbina, koji se izlažu opasnosti od zaraze kako bi se brinuli o onima koji su pogođeni virusom COVID-19, moći će jednostavno izmoliti Vjerovanje, Očenaš i jednu marijansku molitvu.

Ostali će moći izabrati među više mogućnosti: posjetiti Presveto Otajstvo ili sudjelovati na euharistijskom klanjanju, čitanju Svetoga pisma barem pola sata, molitvi krunice, pobožnosti Križnoga puta ili molitvi Krunice Božjega milosrđa, moleći Boga za zaustavljanje epidemije, olakšanje bolesnima i vječni spas za one koje je Gospodin pozvao k sebi. Potpuni oprost može dobiti i vjernik koji u trenutku smrti ne može primiti sakrament bolesničkoga pomazanja i pričesti, izvijestio je Vatican News.

Izvor: ika.hr

Priredila Tea Tišljarić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh