Vijesti

IZNENAĐUJUĆA ODLUKA // Poštivanje ‘raznolikosti’: „Lidl” izbrisao križeve sa slika na proizvodima Njemački trgovački lanac iznenadio je odlukom da ukloni križeve sa slika na proizvodima…

Poštivanje 'raznolikosti': Lidl izbrisao križeve sa slika na proizvodima

Foto: Facebook/Lidl katalog

 

Poznati njemački trgovački lanac Lidl odlučio je izbrisati križeve sa slika na nekim proizvodima, jer se želi izraziti poštovanje prema ‘raznolikosti’.

Lidl je, naime, na pakiranju Eridanovog grčkog jogurta, i još nekoliko proizvoda, stavio sliku crkve Anastasis u Santoriniju u Grčkoj, ali je s vrha kupole uklonjen križ koji se ondje inače nalazi.

Glasnogovornik Lidla odluku je opravdao rekavši „da izbjegavaju upotrebu vjerskih simbola, jer ne žele isključiti ostala vjerska uvjerenja“. Dodao je da su oni „tvrtka koja poštuje raznolikost i to je ono što objašnjava dizajn te ambalaže“.

Odluka poznatog trgovačkog lanca uslijedila je nakon što je još jedan njemački trgovački lanac – Aldi privukao pažnju svojom odlukom da u trgovinu u Engleskoj stavi znak da se alkohol ne može kupiti kod prodavača koji je musliman.

Lidl je svojom odlukom iznenadio kupce, koji su javno reagirali i komentirali odluku. Na koncu, iz Lidla je stigla i isprika, ali nije najavljeno da bi mogle uslijediti određene promjene po tom pitanju.

Najčitanije

Na vrh