Aktualnosti

IZNENAĐENJE U VATIKANU Papi Franji darovali novi Lamborghini Huracán – evo što je odlučio učiniti s njim Elegantno bijelo vozilo sa zlatnim linijama Papi je predstavljeno ispred Doma svete Marte Vatikanu, gdje ga je Papa blagoslovio u prisutnosti uprave.

Papi Franji darovali novi Lamborghini Huracán – evo što je odlučio učiniti s njim

Papa Franjo tijekom audijencije u srijedu dobio je neočekivani poklon.


Sveti je Otac postao vlasnikom novog Lamborghinija Huracána, koji je Papi darovala uprava svjetski poznatog bredna luksuznih vozila. Automagazin TopGear spomenuti je automobil 2014. godine proglasio „superautom godine“.

Elegantno bijelo vozilo sa zlatnim linijama Papi je predstavljeno ispred Doma svete Marte u Vatikanu, gdje ga je Papa blagoslovio u prisutnosti uprave. Standardna cijena Lamborghini Huracána iznosi oko 250 tisuća dolara, a maksimalna brzina koju postiže iznosi 300 km/h.

Papa Franjo odlučio je automobil dati na aukciju, a sav prihod ići će u humanitarne svrhe. Automobil će biti na aukciji u Londonu, a prikupljena sredstva donirat će se za obnovu sela u Ninivskoj dolini, za pomoć žrtvama seksualne trgovine i za rad misionara u Africi.

Izvor:  Catholic News AgencyBook.hr

Prevela i priredila Gabriela Jurković

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh