Svjedočanstva

JEDAN OD NAJBOLJIH GITARISTA NA SVIJETU SVJEDOČI

Iznenada je začuo glas koji nikad prije nije čuo; istovremeno kao da je dolazio izvana i unutar njega Glas je bio toliko jasan da se okrenuo oko sebe da bi vidio tko to stoji pored njega, ali jedino što se iza nalazilo bio je prozor hotelske sobe...

Foto: Unsplash,  Jon Tyson

 

To se dogodilo 9. listopada 1979. godine, na moj trideseti rođendan. Već sam šest mjeseci bez prekida bio na turneji s Hall & Oatesom.

Svirali smo u Omni Theatreu u Atlanti, Georgija, a nakon koncerta mi je bend kriomice priredio rođendansku zabavu u mojoj hotelskoj sobi. Tehničari su donijeli tortu, piće, žene i kokain i divljali smo do negdje pet ujutro.

Sjedio sam sam na stolici i pokušavao se smiriti prije odlaska u krevet. Nisam ni o čemu posebnom razmišljao kada sam iznenada začuo glas

Kada je zabava konačno završila, ostao sam sam u svojoj sobi. Sjedio sam sam na stolici i pokušavao se smiriti prije odlaska u krevet. Nisam ni o čemu posebnom razmišljao kada sam iznenada začuo glas. Bio je to glas koji nikada prije nisam čuo i bio je toliko glasan i jasan da mi se činilo kako istovremeno dolazi izvan i unutar mene.

„od danas će se tvoj život potpuno promijeniti. Za tebe više ništa neće biti kao prije“

„Calebe“, rekao je glas, „od danas će se tvoj život potpuno promijeniti. Za tebe više ništa neće biti kao prije.“
Naglo sam se uspravio i naglas rekao: „Tko je to?“ Glas je bio toliko jasan da sam se okrenuo oko sebe da bih vidio tko to stoji pored mene. Jedino što se iza mene nalazilo bio je prozor hotelske sobe – odsjeli smo na devetome katu hotela Omni.

Nisam imao pojma kome pripada taj glas, ali sam znao da se nešto važno dogodilo. Obećao sam samome sebi da ću saznati više, ali nisam znao odakle početi.

glasnije naslovna 3dNastavak čitajte u knjizi „Glasnije od rock and rolla” autora Caleba Quayea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu, u izdanju Biblioteke Vinograd, možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh