Najave

NOĆ KNJIGE

Izložba knjižnih ilustracija Mingshenga Pija U ponedjeljak, 23. travnja u galeriji „Živi Atelje DK” otvara se izložba knjižnih ilustracija kineskog slikara sa zagrebačkom adresom...

Izložba knjižnih ilustracija Mingshenga Pija

Foto: Živi Atelje DK

 

U ponedjeljak, 23. travnja u 20 sati u galeriji Živi Atelje DK otvara se izložba knjižnih ilustracija Mingshenga Pija, kineskog slikara sa zagrebačkom adresom.

Mingshengove ilustracije odlikuju se minimalističkim, sugestivnim potezom, promišljenom sažetošću koja ostvaruje sjajnu interakciju s tekstom. U prostoru Živog Ateljea bit će izloženi originali njegovih ilustracija te organizirana prigodna akcijska prodaja knjiga koje je ilustrirao.

Mingsheng ilustrirao je za nakladu Mala zvona tri publikacije: slikovnicu „Zimska potraga“ (tekst Miroslav Kirin), bajku Marguerite Yourcenar „Kako se spasio Wang-Fo“ te slikovnicu koja se bazira na tekstu Kurta Schwittersa „Priča o zecu“.

O ovoj izložbi, koja se održava u sklopu Noći knjige, više možete pročitati ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh