Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO JEDNE DJEVOJKE

Izgubljena i pronađena ljubav Jako smo se dobro slagali oko svega, osim oko predbračne čistoće, i to je bio najčešći povod našim svađama...

Moja priča o izgubljenoj i pronađenoj ljubavi

Foto: Shutterstock

 

Odrasla sam u katoličkoj obitelji i vjera mi je oduvijek bila važna. U svom sam srcu od malena osjećala poziv da živim predbračnu čistoću. No odrastajući u ovome svijetu, mislila sam da je to nemoguće. Nisam znala niti jedan par koji je tako živio, a ni kod mladića koje sam poznavala nisam primijetila želju za čistoćom. Zbog toga sam počela polako gubiti nadu da ću pronaći mladića koji će čekati do braka.

Jako smo se dobro slagali oko svega, osim oko predbračne čistoće, i to je bio najčešći povod našim svađama

Ipak, prije gotovo godinu i pol dana, prijateljica me je pozvala da dođem na susret zajednice „Svete Obitelji“. Tada sam bila u vezi s jednim mladićem i nismo živjeli čistoću. Često sam osjećala grižnju savjesti zbog toga, no činilo mi se je da nemam izlaza, baš kao da sam zarobljena u nečemu što ne želim. Taj mi je mladić odgovarao u svemu i vjerovala sam da ću se jednoga dana udati za njega. Jako smo se dobro slagali oko svega, osim oko predbračne čistoće, i to je bio najčešći povod našim svađama.

No, da se vratim na dan kada sam prvi puta došla na susret molitvene zajednice „Sveta Obitelj“. Ondje mi je bilo jako lijepo i govorilo se je baš o čistoći prije braka i grijesima bluda. Vjerovala sam da nisam jedina koja je to trebala čuti, stoga sam odlučila doći i idući tjedan. Nestrpljivo sam očekivala četvrtak i cijelo sam vrijeme molila Boga da, ako je to bilo za mene, da mi ponovno nešto kaže. I rekao je. Nisam ni slutila što sve Gospodin čini kako bismo mu se predali.

Idući sam dan kroz suze radosnice sve ispričala svome mladiću, a on me je začuđeno gledao i nikako mu se nije sviđalo ono što sam govorila. Ubrzo smo zbog toga i prekinuli. Gospodin je znao da će do toga doći, i doista, bol koju sam osjetila nakon prekida s mladićem za kojeg sam vjerovala da je ljubav mog života, nije bila ni upola velika koliko sam očekivala. Gospodin je ponio moju bol i darovao mi je slobodu od grijeha. Nakon prekida ponovno sam došla na susret i prikazala Gospodinu voljenu osobu. Osjetila sam da Njegovu ljubav ne moram zaslužiti, da ju imam uvijek i zauvijek. Vjerujem da je taj prekid bio potreban kako bi se moj život očistio. U srcu sam čula riječi: „Ne boj se, nećeš nikada biti sama, Gospodin će uvijek biti uz tebe.“ Ne mogu niti opisati kako sam se tada osjećala. Suze nisu prestajale teći niz moje lice. Gospodin me ljubi i uvijek će me ljubiti, i uvijek će biti uz mene! Neopisivo! Od toga dana, moj se je život promijenio. Iz sveg sam srca slavila Boga svaki dan.

Nekako sam ga uspjela nagovoriti da dođe na klanjanje i na molitvu, i Gospodin je polako počeo liječiti i njegovo srce

Ali tu nije kraj mome svjedočanstvu. Nakon tri mjeseca, Gospodin je učinio da se moj tada bivši mladić i ja ponovno sretnemo. On je bio jako ljut na mene, krivio me je za naš prekid, vrijeđao me i nije me htio više ni pogledati. A ja sam njemu htjela pričati o našem Gospodinu. Pričala sam mu o svemu što mi se dogodilo, iako me je on odbijao slušati i rastali smo se u nemiru. No, čini se da su ga moje riječi bile dotaknule jer mi se je javio da bi me pitao o svemu što sam doživjela, ali uz dozu neprijateljstva i podcjenjivanja. Nekako sam ga uspjela nagovoriti da dođe na klanjanje i na molitvu, i Gospodin je polako počeo liječiti i njegovo srce. S vremenom se je i kod njega javila radost zbog Gospodina i htio je da ponovno budemo zajedno, i da živimo u čistoći. Gospodinu je sve moguće, pa tako i vezu koja je bila u grijehu preobraziti u čistu vezu; dvije zalutale ovce vratiti u stado, duše zaprljane grijehom očistiti u svojoj Krvi. Vjerujem da nas Gospodin blagoslivlja! Već je prošlo više od godinu dana otkada živimo u čistoći. Naša je veza sada puno drugačija. Imamo puno više poštovanja jedno prema drugomu, ali i strpljenja i razumijevanja. Naučili smo slušati jedno drugo i odrekli smo se sebičnosti. Naša je sreća ogromna, a ljubav veća nego ikad.

Izvor: Duhos.com

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh