Duhovnost

I USPJEŠNA VJEČNOST

Iza neuspješnog svjetovnog života često se nalazi uspješan duhovni život Znaš li da su gotovo svi sveci imali neuspješan svjetovni život?

Foto: Pixabay


 

Ali ti, o Jahve, daleko mi ne budi; snago moja, pohiti mi u pomoć! Dušu moju istrgni maču, iz šapa pasjih život moj. Spasi me iz ralja lavljih i jadnu mi dušu od rogova bivoljih (Ps 22, 20–22)!

Iza neuspješnog svjetovnog života često se nalazi uspješan duhovni život te samim time i uspješna vječnost. Znaš li da su gotovo svi sveci imali neuspješan svjetovni život? I Isusov život bio je u svjetovnom smislu neuspješan. On je napravio ideal od svojega neuspješnoga zemaljskoga života. Sa svoje 33 godine Isus je potpuno izgubio svoj život. Prema tome, ako je tvoj život neuspješan, a Kristov je, tada je savršen.

Iz knjige „365 dana s Duhom Svetim“ , autora o. Augustyna Pelanowskog, OSPPE. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Više o knjizi pročitajte ovdje. Kupiti ju možete ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh