Roditelji i djeca

PORUKA RODITELJIMA

Iz pisma jednog ravnatelja: Recite svojoj djeci da ne moraju biti liječnici ili inženjeri da bi bili sretni „Ako vaše dijete dobije odlične ocjene na kontrolnom, radujte se, to je sjajno. Međutim, ako ocjene ne budu dobre, molim vas, nemojte zbog njih potkopati samopouzdanje svom djetetu, nemojte samljeti njegovo dostojanstvo…“

Iz pisma jednog ravnatelja: Recite svojoj djeci da ne moraju biti liječnici ili inženjeri da bi bili sretni

Foto: Shutterstock


 

Što je zaista u životu važno? Ravnatelj jedne škole svojim je pismom, pred kraj školske godine, potaknuo roditelje na promišljanje. Biti najbolji u svemu nije jamstvo da će dijete u životu biti sretno. Važno je raditi s ljubavlju i koristiti talente koji su nam darovani – onda rezultati (plodovi) neće izostati.

Cijelo pismo objavljeno je na Facebook stranici Abeceda roditeljstva, a možete ga pročitati u nastavku:

Dragi roditelji,

približava se vrijeme ispita. Znam da ste zabrinuti i želite da vaše dijete bude uspješno.

Volio bih, međutim, kada biste razmisliti o tome da među djecom koja pristupaju ispitima ima budućih umjetnika kojima matematika možda neće biti bitna u životu.

Ima i budućih poduzetnika, kojima za uspjeh u poslu zaista nije bitna ni povijest, ni književnost.

Ima i budućih glazbenika kojima stvarno nikada neće trebati kemija.

Ako vaše dijete dobije odlične ocjene na kontrolnom, radujte se, to je sjajno. Međutim, ako ocjene ne budu dobre, molim vas, nemojte zbog njih potkopati samopouzdanje svom djetetu, nemojte samljeti njegovo dostojanstvo. Recite mu da je sve u redu, da ima pravo dobiti lošu ocjenu. Da je riječ samo o jednom ispitu, a da ga u životu čekaju puno važnije stvari u kojima će se dokazivati.

Recite mu, bez obzira koju ocjenu je dobilo, da ga volite i da ga ne osuđujete.

Molim vas, recite tako svojoj djeci i pratite kako će osvojiti svijet. Ne dopustite da im jedan ispit ili jedna loša ocjena oduzmu snove i zanos. Recite im, na kraju, da ne moraju biti liječnici ili inženjeri da bi bili sretni.

 

Srdačno,

Vaš ravnatelj

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh