Aktualnosti

TRAGA SE ZA OSUMNJIČENIMA

Iz crkve u Italiji ukradene relikvije malenih pastira iz Fatime

Iz crkve u Italiji ukradene relikvije malenih pastira iz Fatime

Dvije relikvije koje su pripadale pastirima iz Fatime, kojima se je ukazala Djevica Marija, ukradene su iz crkve u Veroni, javlja Aleteia.


Relikvije su bile na proputovanju po zemlji kako bi im vjernici iskazali štovanje. Svećenik Andrea Ronconi, župnik u crkvi Božanskog Radnika Isusa Krista u Veroni, izjavio je za Associated Press da su u srijedu ukradeni komadi odjeće koji pripadaju portugalskoj djeci. Otac Ronconi je rekao da se osjeća „poniženo i tužno“ zbog tog gubitka. Ukradene su i kopije krune i krunice s kipa Gospe Fatimske.

Odjevni predmeti pripadali su svecima Franji i Jacinti Marto kojima se je 1917.  ukazala Djevica Marija u Fatimi. Kanonizirani su 13. svibnja 2017. godine. Policija traži dva osumnjičenika.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh