Duhovnost

IZ AUTOBIOGRAFSKE KNJIGE ELENE JURKOVIĆ

Svi žele moje tijelo, a nitko ne želi pogledati u dubine „Svi žele moje tijelo, a nitko ne želi pogledati u dubine koje također stanuju u meni. Za ta predivna prostranstva nitko 'nema novaca'...”

Svi žele moje tijelo, a nitko ne želi pogledati u dubine

Foto: Shutterstock

 

Kažu da sam snažna – osobe koje me istinski poznaju

„Nedavno sam joj ispričala najodvratniju priču o sebi, o svojoj boli, o ranama…”

Kažu da sam snažna – osobe koje me istinski poznaju. One pred kojima ne skrivam svoje lice i koje me poznaju do mojih kostiju. Točno znaju na kojim dijelovima imam lomove. Gdje se lomim i gdje padam. Ali, ja sam snažna u njihovim očima. U njezinim očima, konkretno. To je prijatelj. A. D. zna sve moje gadosti, a cijeni me i poštuje kao osobu i divi se mojoj snazi. Nedavno sam joj ispričala najodvratniju priču o sebi, o svojoj boli, o ranama koje nosim godinama. Govorim joj redovito o posljedicama koje te rane ostavljaju. (…)

Suočavanje sa samoćom

„Sama sam. Toga se najviše bojim, a nastojim se suočiti s njom, samoćom”

Gubim se u svojim lutanjima. Nakon šest mjeseci lutanja, zbilja sam jako umorna. Želim zaspati. Jedino tada moje su misli korisne. Ne tope me u mojim dubinama. Sama sam. Toga se najviše bojim, a nastojim se suočiti s njom, samoćom.

Moja četiri zida ponovno postaju moja jedina zanimacija. Nema zraka, nema svjetlosti, na prozorima su rešetke. Hladno je i vlažno. Ne mogu se ugrijati i osušiti. (…)

Pokušavam, ali sama teško da ću uspjeti. Priznajem, trebam Te. Tebe. Tvoj peti zid, krov, ruku i spas.

Iscrpljenost uništava moj imunitet. Svaka boleština lijepi se na mene. Fuj. Svi žele moje tijelo, a nitko ne želi pogledati u dubine koje također stanuju u meni. Za ta predivna prostranstva nitko „nema novaca”. Samo vanjština, površnost i materijalizam ono je što je danas dobrodošlo. Prolaznost i ispraznost svega.

Ponovna dvojba

„Erupcija u meni kao da nikada neće smiriti bujicu osjećaja i misli koje me tope”

Sjedim na poslu i pišem. Očekuju od mene da radim, ali nemam snage. Slijepa sam da uvidim snagu koju drugi vide u meni. Želim progledati. Oko mene toliko bolesnih ljudi, ali ja sam najbolesnija. Egoistični pacijenti. Šutim i sve držim u sebi, a eksplozija je na vrhuncu. Erupcija u meni kao da nikada neće smiriti bujicu osjećaja i misli koje me tope. Zapravo ne mogu odrediti hoću li prije potonuti ili biti spaljena lavinom. Ponovna dvojba.

(…)

Iz knjige „Četiri zida” autorice Elene Jurković. Do nedjelje, 17. lipnja, knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 49 kuna (redovna cijena iznosi 70 kuna). Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Posebna pogodnost za sve naše kupcepoštarina za narudžbu u vrijednosti do 200 kn iznosi svega 10 kn dok je za narudžbu iznad 200 kn besplatna!

O knjizi “Četiri zida”

23-godišnja djevojka priča najintimnije događaje iz svojega života. Iznimno zanimljiva i korisna životna priča!

„Dugo sam se premišljala hoću li ikada objaviti ove, na papir stavljene, emocije i Njegov glas u meni je prevladao. Vjerujem da će ova knjiga mnogima biti od pomoći.”

Autorica

 

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh