Aktualnosti

NA INICIJATIVU ZAKLADE RHEMA

Ivić Pašalić sa suradnicima osnovao udrugu za očuvanje planeta – ‘I stvori Bog Zemlju’

Ivić Pašalić sa suradnicima osnovao udrugu za očuvanje planeta

Foto: Shutterstock


 

Na inicijativu Zaklade Rhema u utorak je osnovana udrugu za očuvanje planeta ‘I stvori Bog Zemlju’. Udrugu je osnovao Ivić Pašalić sa suradnicima, a cilj je udruge promovirati encikliku pape Franje Laudato si, kako prenosi 24 sata.

U razgovoru za spomenuti portal, Pašalić je rekao da „osnivajući ovu udrugu, u središte njezina djelovanja stavljamo ekološko obraćenje, koje ponajprije podrazumijeva spoznaju da je Zemlja i sve stvoreno dar Očeve ljubavi, pri čemu je čovjek vrhunac Božjeg stvaranja, kojemu je sve stvoreno dano da u ljubavi time upravlja, a ne da to zlorabi. Mi želimo svojim radom potaknuti Čovjeka da u punoj slobodi, iz zahvalnosti i ljubavi prema svome Stvoritelju, promjeni svoje ponašanje“.

Prema njegovim riječima, rješenja za spas života na Zemlji ne kriju se samo u tehnologiji već prije svega u promjeni čovjeka, na što je i usmjereno djelovanje Udruge.

 

Cijeli razgovor možete pročitati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh