Duhovnost

MOLITVA PRED TABERNAKULOM

Ivan Pavao II. o klanjanju i učinkovitom apostolskom djelovanju Blizina Kristu proširuje srca da u njega stanu svi ljudski odnosi: prijateljstva, radosti, žalosti, ljudske potrebe, preobraćenje čovječanstva

Foto: Unsplash, Jacob Bentzinger 

 

Ivan Pavao II. naglašava izravnu vezu molitve pred tabernakulom i učinkovitog apostolskog djelovanja:

Blizina Kristu u tišini i razmišljanju ne udaljava nas od naših suvremenika, nego nas, upravo suprotno, čini pozornima i otvorenima ljudskoj radosti i nevoljama te proširuje naše srce za cijeli svijet.

Sjedinjuje nas s našom braćom i sestrama u čovječnosti, a osobito s djecom, koju Gospodin nježno ljubi. Krist kroz klanjanje otajstveno pridonosi korjenitoj preobrazbi svijeta i sijanju evanđelja.

Svi koji se mole Spasitelju, s njim povlače cijeli svijet i podižu ga Bogu. Oni koji stoje pred Bogom stoga vrše uzvišenu službu. Kristu predstavljaju sve koji ga ne poznaju ili su daleko od njega, oni umjesto njih drže stražu u njegovoj prisutnosti.

Blizina Kristu tako proširuje srca da u njega stanu svi ljudski odnosi: prijateljstva, radosti, žalosti, ljudske potrebe, preobraćenje čovječanstva.

Iz knjige „Presveta euharistija”, oca Thomasa J. McGoverna. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu, do 18. prosinca 2022., možete nabaviti po sniženoj cijeni za 91 umjesto 130 kunaovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh