Duhovnost

ISUSOVO UKAZANJE PADRU PIJU Kako razlikovati strahove koji dolaze od Gospodina od onih koje uzrokuje đavao

Zašto je Padre Pio – jedna od najvećih karizmatičnih figura našega vremena, i jedna od najznačajnijih u povijesti Crkve – umro osuđen?

 

Postoje strahovi koje Gospodin dopusti kako bi duše još više približio k sebi. Ti se strahovi razlikuju od onih koje uzrokuje Đavao.

Isus je to ovako objasnio Padru Piju u jednom ukazanju:

„Jutros poslije Svete Mise, dok sam još bio sav žalostan zbog onoga što mi je natuknuto, dobio sam tako jaku glavobolju da mi se činilo nemogućim nastaviti zahvalu. To mi je stanje povećalo muku. K tome me obuzela velika suhoća duha i tko zna što bi se dogodilo da nije nastupilo ono što Vam sada želim ispričati.

Ukazao mi se naš Gospodin, koji mi je ovako govorio:

‘Moj dragi sinčiću, ne propusti zapisati ovo što danas čuješ iz mojih usta, jer to ne smiješ zaboraviti.

Dušu kojoj običavam govoriti privlačim sve više sebi. Đavao je svojim spletkama, naprotiv, nastoji udaljiti od mene

Ja sam vjeran. Nijedno stvorenje neće se izgubiti, a da to ne zna.

Svjetlo se jako razlikuje od tame.

Dušu kojoj običavam govoriti privlačim sve više sebi. Đavao je svojim spletkama, naprotiv, nastoji udaljiti od mene.

Ja nikada duši ne nadahnjujem strahove koji je udaljuju od mene. Đavao nikada ne stavlja u dušu strahove koji je potiču da mi se približi.

Strahovi koje duša osjeća u nekim trenutcima života zbog svoga vječnog spasenja, ako sam im ja uzročnik, razlikuju se po miru i vedrini koje oni ostavljaju u duši…’

To viđenje i te riječi našega Gospodina uronili su moju dušu u takav mir i zadovoljstvo da sve slasti svijeta, u usporedbi sa samo jednom jedinom kapi toga blaženstva, izgledaju bljutave…”

 

 

O čudesnim susretima koje je sveti Padre Pio doživljavao za života čitajte u knjizi „Padre Pio. Čovjek nade” autora Renza Allegrija. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKI POPUST! Do 31. prosinca 2019. knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 90 umjesto 110 kuna!
Besplatna dostava za narudžbe iznad 200 kn (više na www.figulus.hr).

Izvor: dnevno.hr; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh