Duhovnost

VJERA KAO POLOG

Isusova vjera i vjera u Isusa moraju nam biti dovoljne „Jednu stvar dugujemo Gospodinu, a to je da se više ničeg ne moramo bojati“

Foto: Pixabay

Vjera nam je povjerena kao polog. Obvezuje nas da vidimo stvari onakvima kakvima ih vidi Isus

Ako ne možemo živjeti bez vjere, moramo se ozbiljno zapitati u što i komu vjerujemo. Vjera nam je povjerena kao polog. Obvezuje nas da vidimo stvari onakvima kakvima ih vidi Isus (René Voillaume1). Bog nam je nije podario zato da bismo čupali stabla i bacali ih u more ili da bismo iz svemira dovodili nadolazeće timove transformera, vjerovali u male zelene s detektorima pokreta, gledali u kristalne kugle ili pak postavljali namještaj u kući prema pravilima feng-shuija, ili da bismo dovodili u pitanje sve što nam Isus kaže.

Isusova vjera i vjera u Isusa moraju nam biti dovoljne, da se više ničega ne bismo bojali

Ne možemo istodobno vjerovati u njega i u sve ostalo. Isusova vjera i vjera u Isusa moraju nam biti dovoljne, da se više ničega ne bismo bojali. Charles de Foucauld upravo je to imao na umu kad je govorio o vjeri: „Jednu stvar dugujemo Gospodinu, a to je da se više ničeg ne moramo bojati.“

Iz knjige „Valovi milosti“ p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh