Duhovnost

„DOĐITE K MENI“

Isusov poziv koji nam je potrebniji danas, možda i više nego li ikada prije To će vas umiriti, kada vidite da nije riječ o tome da budete savršeni, već da budete voljeni i da sami volite…

Isusov poziv koji nam je potrebniji danas možda i više nego li ikada prije

Foto: Shutterstock

 

„Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.“ (Mt 11, 28 – 30)

 

„Dođite, upijte se u mene, koji ste izmoreni sami sobom, koji ste opterećeni nepotrebnim ciljevima, uzmite teret križa zajedno sa mnom i idući uz mene moći ćete podnijeti sami sebe. To će vas umiriti, kada vidite da nije riječ o tome da budete savršeni, već da budete voljeni i da sami volite. Uz mene ćete naučiti hodati vjerujući u moju ljubav, a ne sa samouvjerenošću zbog svoje snage i nepogrešivosti.“ „Hajde, budi uz mene!“, a ne: „Hajde, jer možeš uspjeti sam sa sobom!“

Iz knjige „Usrećiti Boga“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh