Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, želim ti danas predati sve one obeshrabrujuće trenutke u svome braku, trenutke konflikata, nesloge, nerazumijevanja

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, želim ti danas predati sve one obeshrabrujuće trenutke u svome braku, trenutke konflikata, nesloge, nerazumijevanja. Znam, Oče, da si me stvorio kao osjećajno biće, znam da ne trebam skrivati svoje osjećaje ili glumiti, ali u tim trenucima prečesto reagiram pretjerano, burno, bez ljubavi i poštovanja. Često reagiram obrambeno, često mi nije namjera vrijeđati, napadati, ali padnem. Svjestan/svjesna sam da ne mogu uvijek reagirati po vjeri, ali, molim te, nauči me i potakni svojim Duhom Svetim da u tim situacijama naučim zastati, razmisliti, izreći ono što mi je na srcu – u ljubavi i poštovanju, mirno.

Blagoslovljen budi, Isuse, u meni, u mom supružniku i u mojoj obitelji

Ispuni me milošću isprike, da se, ubrzo nakon što padnem, ispričam svome supružniku za svoje loše reakcije. Molim te, daj mi milost da mogu više razumjeti svog supružnika, da je i on slab i da se ustvari često brani, a ne da me napada. Sve mi je to teško shvatiti i razumjeti, ali želim razumjeti, želim tako djelovati i odlučujem se za to. Želim na tome raditi svaki dan iznova, za tebe i po tebi, moj Spasitelju i Otkupitelju. Nadahnjuj me i vodi, ispuni mirom. Blagoslovljen budi, Isuse, u meni, u mom supružniku i u mojoj obitelji. Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Danas želim razmisliti zbog kojih situacija ili okolnosti suprug/a i ja najčešće upadamo u konflikt. Što meni najviše smeta, ali i što njemu/njoj najviše smeta? Zatim ću razmisliti kako to popraviti i ubuduće spriječiti.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh