Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, želim se danas odmoriti u tebi, jer želim biti blagoslov svome supružniku i našem braku

RAZMATRANJE I MOLITVA

Trebam pomoć, Isuse, trebam vodstvo u svome braku, roditeljstvu, poslu, trebam snagu i ispravan smjer. Vidim da često idem svojim snagama i svojom mudrošću i onda postanem nervozan, nemam snage, postanem grub, vičem, odnosnim se prema supružniku i prema djeci bez ljubavi i poštovanja i, zbog briga i svojih osjećaja, često padam. Prečesto zaboravim, Isuse, priznajem ti to sada, da bez tebe ne mogu ništa učiniti. Zaboravim da si mi ti obećao da ćeš mi biti sva potpora, snaga i vodstvo; to mi tako lako isklizne iz misli. Dolazim tebi ovog trena, Isuse, ostavljam sve na pet minuta, želim provesti vrijeme s tobom, biti s tobom, u tvojoj blizini, u tvome zagrljaju, želim ti predati sve brige.

Donosim ti, Isuse, sva razočaranja, boli, bolesti, umor, krive postupke, dolazim pred tebe jer svim srcem želim biti s tobom

Zato ti kažem: „Hvala ti i slava, Isuse! Budi blagoslovljen u mome životu, u mome supružniku, u mojoj obitelji. Oprosti mi što često kukam zato što nešto nemam, a nisam zahvalan za toliko toga što imam. Donosim ti, Isuse, sva razočaranja, boli, bolesti, umor, krive postupke… Dolazim pred tebe jer želim svim srcem biti s tobom. Dolazim upravo ovakav kakav jesam, sa svojim grijesima, slabostima, jer znam da me prihvaćaš baš takvog. Isuse, želim se danas odmoriti u tebi, jer želim biti blagoslov svome supružniku i našem braku, našoj obitelji. Donosim ti svaki osjećaj koji mi govori da ja to ne zaslužujem i odričem ga se u tvoje Ime, Isuse, i prihvaćam svaki blagoslov koji ovog trena imaš za mene i za moj brak. Isuse, stavi svoju svetu ruku na mene, na moga supružnika i oživi nas, oslobodi nas, ohrabri nas, vodi nas!“

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Uz sve znanje i napore, koje nam treba, za koje se moramo potruditi, nećemo uspjeti ako nemamo Isusa. On nadopunjuje i znanje i htijenje i, najbitnije, čuva nas i daje nam snagu. I želi da dođemo pred njega baš takvi kakvi jesmo, slabi, jer „kada smo slabi, onda smo jaki“ (2 Kor 12,11).

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh