Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, srce moga/moje supruge je izranjeno, bolno, često tužno, potreseno i opterećeno

RAZMATRANJE I MOLITVA


Isuse, srce moga/moje supruge je izranjeno, bolno, često tužno, potreseno i opterećeno od posljedica grijeha, potrebno je tvoga dodira da se podigne i da se makne od utjecaja ovoga svijeta i đavla koju neprestano obilazi oko svih nas, pa tako i oko njega/nje da mu/joj šapće „ispravne“ stvari, daje „ispravne“ poglede. Apsolutno sam i ja Gospodine zaslužan/zaslužna svojim ponašanjem, djelima i nedjelima što je njegovo/njezino srce ranjeno. Ukoliko to ne mogu priznati i gledati tako, ukoliko na to ne gledam tako i opravdavam se, sličan sam Judi, a ne Petru. Obojica su ga izdala, obojici je Isus davao do posljednjeg trenutka da se u slobodnoj volji odluče za Njega, shvate da su grešni i da taj pad nije kraj, već novi početak, no Juda je bio arogantan i iskoristio je slobodnu volju za propast. Isus je u svome milosrđu oprostio obojici, oprašta i meni, jer glavno „oružje“ sotone je da mi govori kako ja ne zaslužujem oprost ili kako ga ne trebam dati supružniku. I time me drži vezanim, time sam upravo kao Juda. Želim li biti u braku Juda ili Petar? Želim li shvatiti da je moj brak silno pod napadom ali baš svaki dan, da je moj/a suprug/a pod napadom baš svaki dan, neprestano i da često kada i padne ne shvaćam da se ne borim protiv njega/nje, već da se u tom trenutku trebam boriti protiv zla i protiv sebe, osuditi zlo, a ne supružnika.

Daj Isuse da shvatim da će biti nedoumica, poteškoća i nerazumijevanja u braku, jer borim se za svetost

I zato, ma kako se god ja osjećao/la ovog trena, želim se iz dubina pokajati za svoje grijehe kojima sam povrijedio/la suprugu/a i želim moliti tebe Oče da se po tvome Sinu Isusu Kristu ovog trena spusti sila, snaga i prisustvo Duha Svetoga u biće moga/moje supruga/e, da bude slobodan/slobodna od svih utjecaja i ugnjetavanja svijeta i sotone. Vapijem Gospodine da ga/ju silno blagosloviš, jer vjerujem i znam da time oslobađam i svoj brak, a napose u svojoj slobodnoj volji pristajem uz tebe i odričem se svoje sebičnosti, egocentričnosti i farizejstva koje prečesto ispoljavam u odnosu prema suprugu/supruzi i bližnjima. Daj Isuse da shvatim da će biti nedoumica, poteškoća i nerazumijevanja u braku, jer borim se za svetost, no napose te molim da shvatim da sam pozvan/a biti ratnik koji će se odlučivati za tebe Kriste svaki dan iznova i s tobom pobijediti sotonu i svijet. Stvori meni i mome/mojoj suprugu/supruzi novo srce, novi pogled, novi odnos, razumijevanje, bliskost, zajedništvo i nove temelje braka učvršćena u Tebi.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

U današnje vrijeme sve normalno i sveto, postalo je nenormalno i zaostalo i obrnuto. Sve se nastoji kupiti novcem, moći, a najvažnije i najvrijednije stvari su besplatne – ljubav, poštovanje, dobrota, blizina Isusa. Što me vodi? Što u svojoj slobodnoj volji odabirem da me vodi? Ako više kukam i opravdavam se, a manje zahvaljujem, jasno je što me vodi. Pasti ću, ali moj je odabir želim li biti Juda ili Petar.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh