Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, pred tvoje Milosrđe i tvoju Milost donosim intimnost, spolnost između mene i supružnika

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, pred tvoje Milosrđe i tvoju Milost donosim intimnost, spolnost između mene i supružnika. Koliko smo se tu izranili, moj Gospodine, osuđivali… Znali smo ne razgovarati po nekoliko dana, u krevetu smo izbjegavali jedno drugo kako se slučajno ne bismo dodirnuli, kao da smo stranci, a ne bračni par koji si ti združio u jedno tijelo. Koliko puta se nismo razumjeli, koliko puta nismo imali strpljenja niti smo shvaćali da imamo drugačije potrebe i da smo oboje ranjivi na području spolnosti i da zbog toga upadamo u konflikte. Nekad nismo razumjeli ni same sebe. Dao si nam spolnost kao ogroman dar, kao izvor zajedništva, bliskosti, snage i kao mogućnost da sudjelujemo u tvom stvaralaštvu.

Isuse, predajem ti sve rane koje sam zadobio/la od supružnika na području intime, spolnosti, svako nerazumijevanje, svaku osudu, svaki krivi stav…

Optužujemo jedno drugo, ljuti smo jedno na drugo, a nismo svjesni upozorenja koje nam daje tvoja Riječ: „Ne uskraćujte se jedno drugome, osim po dogovoru, povremeno, da se posvetite molitvi pa se opet združite da vas Sotona ne bi napastovao zbog vaše neizdržljivosti“. Isuse, predajem ti sve rane koje sam zadobio/la od supružnika na području intime, spolnosti, svako nerazumijevanje, svaku osudu, svaki krivi stav. Iscijeli me! Molim te, blagoslovi i mog supruga / moju suprugu i iscijeli svaku ranu na njegovu/njezinu srcu koju sam mu nanio/nanijela zbog svog nerazumijevanja, neznanja i osude. Pomozi nam da upoznamo same sebe, ali i jedno drugo na području spolnosti i da slijedimo tvoj naum i tvoju volju za našu intimnost. Obrani nas od zloga i napasti koje nas želi razdvojiti. Stvori nam novi pogled i obnovi našu bračnu intimnost.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Muškarcima je spolni odnos jako bitan, jer ih je Bog stvorio da se tako emocionalno pune, dok je ženama često bitniji dodir i intimnost koja nužno ne vodi u spolni odnos. Budimo toga svjesni, kao i činjenice koliko je to područje osjetljivo, te molimo Boga za mudrost i imajmo na umu: Dobivam ono što meni treba ako prvo dam drugom ono što njemu treba.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh