Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, otvori mi oči da vidim ljepotu braka i slomi u meni svaki izvor zamjeranja

5 min

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, koliko puta reagiram i postupam u braku baš poput Davida, kada je sagriješio, postupio krivo, nije se ni obazreo na svoj grijeh, smišljao kako da se domogne onoga što je njemu bilo bitno, opravdavajući svoje postupke i uvjeravajući se kako je u pravu. No, vidio je nepravdu kod drugih i bio je spreman kazniti sve one koji postupaju krivo, odnosno koji postupaju onako kao on, možda čak i bolje ili sa lakšim grijehom (2 Sam 12, 1-15) Koliko puta sam osudio supružnika za one stvari i postupke koje sam/a radim? Isuse jednu stvar te posebno danas molim, jer o tome jako ovisi moj spas, moja duša, a možda i moj brak. Slomi u meni svaku oholost i svaki izvor i gorki korijen grijeha sebičnosti i oholosti zbog kojeg ranjavam, omalovažavam ili možda i osuđujem svoga supružnika, dok sam i sam/a grešnik. Ne želim sad sam/a sebe osuđivati, pasti pod utjecaj svoga grijeha i dopustiti da me još više zaslijepi, već se ovoga trena od srca kajem jer „samo će čisti srcem“ Boga gledati.

Vidim li ja da opravdavanjem svoje sebičnosti, oholosti i grijeha štetim svome braku

Koliko je moje srce uistinu čisto, u mojim riječima, djelima i propustima prema suprugu/supruzi? Isuse otvori mi oči da vidim ljepotu braka i slomi u meni svaki izvor zamjeranja, opravdavanja za loša djela. Ma znam da ih ima i moj/a suprug/a, svi smo slabi, baš zato trebamo jedno drugo. Vidim li ja to tako ili i dalje osuđujem? Vidim li ja da opravdavanjem svoje sebičnosti, oholosti i grijeha štetim svome braku, a za to često osuđujem svoga supružnika? Vidim li sebe, kao što me Bog vidi, da sam stvoren da budem kanal Božje ljubavi prema svojem najbližem, svome/svojoj suprugu/supruzi? Nisam još shvatio/la da mi je Bog poslao baš tu osobu u moj život da mi bude put prema Nebu, baš kao i ja njemu/njoj? Vjerujem li u to? Isuse, pomozi moj nevjeri! Isuse, dođi sada u moj duh, dušu i tijelo i obnovi u meni Božanski naum za moj život i moj brak! Slomi u meni svaki osjećaj odbačenosti, neželjenosti, svaku krivnju, osuđivanje, svaki osjećaj da je moja duša zarobljena sa djelima i postupcima moga supružnika i da sam zarobljeno dijete Božje.

Isuse, obnovi moj um i moje srce da te iskreno i postojano slijedim u svome braku

Daj da shvatim da unatoč svemu, tvoja smrt na križu daje mi svu slobodu da dovedem svoga supružnika svojim djelima i tvojom milošću pred tebe, a da kroz to ja na koncu najviše profitiram, jer odričem se sebičnosti, egocentričnosti i otvaram put tebi svojim zalaganjem i žrtvom da otvoriš srce moga/moje supruga/e da na koncu djeluje u ljubavi i poštovanju prema meni. Isuse, obnovi moj um i moje srce da te iskreno i postojano slijedim u svome braku i kroz odnos sa supružnikom zaslužim život Vječni.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Jedna od najvećih borni koje moramo voditi na putu prema vječnom životu je borba protiv sebičnosti, Svi smo sebični i priklonjeni sebi. I zato često reagiramo burno, krivo i opravdavamo svoja loša djela. No, Isus nam je pokazao put. Ohrabri se i započni bornu protiv sebičnosti, a najbolji put prema tome je tvoj supružnik.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh