Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ? 😊

Isuse, molim te, po svome milosrđu spasi duše mojih usnulih predaka kako bi s tobom mogli uživati u Vječnoj Slavi

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, tvome milosrđu danas donosim sve pokojne članove svoje obitelji. Da nije bilo njih, napose mojih roditelja, ne bi bilo ni mene. Možda mi moji roditelji nisu, ponekad ili često, bili pravi uzor braka, obiteljskog života, možda nisam uvijek primio ono što sam očekivao i trebao dobiti – ljubav i poštovanje, podršku. Ali, Bože, zar mi nisi baš ti dao moje roditelje, djedove i bake, moje pokoljenje? Želim shvatiti da u svome braku i svojoj obitelji sâm biram kako ću djelovati. Želim si posvijestiti da uz tebe, Oče, mogu izgrađivati svoj brak i obitelj po tvojim zakonima, i da mogu biti milosrdan i ustrajno težiti biti sve sličniji tebi.

Želim si posvijestiti da uz tebe, Oče, mogu izgrađivati svoj brak i obitelj po tvojim zakonima… Želim da mi upravo to bude poticaj da po tebi i u tebi dobijem sve ono što nisam dobio od njih! Želim da uz tebe moj rod bude blagoslovljen

Pa zar ti ne tražiš upravo to od svakoga od nas – da budemo svjedoci, da svjedočimo i živimo istinu koju ti daješ? Zašto da se onda opravdavam da ne mogu dati ono što nisam primio od roditelja za svoj brak i obitelj? Želim da mi upravo to bude poticaj da po tebi i u tebi dobijem sve ono što nisam dobio od njih! Želim da uz tebe moj rod bude blagoslovljen, te da mu budem primjer i da, uz tvoju pomoć, Oče, stvorim čvrst i snažan temelj za svoju djecu, unuke i čitavo buduće pokoljenje.

Ne želim se opravdavati, biti lijen; želim rasti, učiti, djelovati u istini, s tobom, želim svim srcem oprostiti svojim precima svaki krivi čin, ili nedostatak ljubavi i poštovanja, napose svojim roditeljima. Isuse, molim te, po svome milosrđu budi im milostiv, oprosti im, spasi duše mojih usnulih predaka kako bi s tobom mogli uživati u Vječnoj Slavi. Neka moja obitelj i ja budemo svjedoci u ovome svijetu da je s tobom sve moguće!

Hvala ti, Isuse, hvala ti što sam dio upravo ove obitelji, porodice, pokoljenja i vremena u kojem se nalazimo. Oprosti mi što često kukam i što sam nezahvalan, što se opravdavam.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Bog nas je s razlogom stavio u obitelj iz koje potječemo. Sve što se u našem životu događa može biti velik dar i prilika da ispravimo ono što je krivo. Istina, nekada je to teško, boli nas, osjećamo se kao da tome nismo dorasli, ali najbolje što možemo u tom trenutku napraviti jest oprostiti, pokajati se i predati to Isusu. Samo je potrebno krenuti i odlučiti se. To uvijek možemo. Odluči se!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh