Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, molim te, blagoslovi komunikaciju između mene i moje supruge, mog supruga

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, molim te, blagoslovi komunikaciju između mene i moje supruge, mog supruga. Dao si mi dva uha i jedna usta, pomozi mi da ih koristim proporcionalno. Daj, Isuse, da više slušam kako bih razumio/razumjela, a manje pričam i objašnjavam da bih bio/bila shvaćen/a. Prečesto reagiram „na prvu“, odnosno krivo jer uopće ne shvaćam ili krivo zaključim što mi on/a želi reći. Nauči me bolje i više slušati. Predajem našu komunikaciju u tvoje Ruke, pod tvoj blagoslov. Daj da shvatim da o istim temama ne trebamo isto razmišljati i da na mnoge stvari ne trebamo gledati istim očima i oko svega se slagati.

Ne želim podrazumijevati da je nešto mislila/mislio i time nešto krivo zaključiti, nego želim pitati, na lijep način…

Daj da shvatim da me moj/a suprug/a dopunjuje. Zbog toga si nas stvorio drugačije, nisi u svome stvaranju pogriješio. Želim naučiti komunicirati „na jeziku“ svoje supruge, svog supruga kako bi me razumjela/razumio. Ne želim podrazumijevati da je nešto mislila/mislio i time nešto krivo zaključiti, nego želim pitati, na lijep način, ako mi nešto nije jasno. Pomozi nam, Isuse, da tako i činimo iz dana u dan! Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Podrazumijevanje je jedan od najčešćih razloga nerazumijevanja, i najčešći uzrok konflikata. Neću podrazumijevati da razumijem što mi suprug/a govori. Ako nisam 100% siguran/sigurna što je mislila/mislio, upitat ću ga/ju je li mislila/mislio to ili nešto drugo. Tako ću izbjeći mnoge sukobe!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh