Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, moje srce je zatvoreno za mnoge blagoslove koje imaš za mene u braku, jer se boji povrede, ponovno…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Koliko puta padnem i osjećam se bezvoljno, slabo, kao da mi je snaga na izmaku. Ti padovi me baš opterete. I prečesto gledam u taj pad, tražim uzroke pada, tako duboko se zagledam u to i onda kao da nestane života u meni. Osjećam se kao da mi je u tim trenucima duša prazna, kao da ni Bog ne mari za mene, za moj brak, za to kako se supružnik ponaša prema meni i kao da neću moći ustati… No odnekud navre snaga i krenem dalje. Bog je vjeran svojim obećanjima i kaže: „Blizu je Gospodin onima koji su skršena srca, a klonule duše spasava“ (Ps 34,18).

O Isuse, koliko si me puta nosio u mojim poteškoćama u braku, koliko puta si me podigao, a kada sam ti posljednji put za to iskreno zahvalio/zahvalila? Možda i jesam nešto izrekao/izrekla, no koliko u tome ima dubine? Jednostavno, kao da iz mene niti ne može izaći ta iskrena zahvala jer ponekad mi je zbog svega baš teško. Želim razmisliti, kada najčešće ne mogu ustati, kada me najviše opterete padovi?

Smatram li da moje glavno opterećenje leži u supružnikovom ponašanju?

Onda kada ‘opravdam’ svoje krive postupke, onda kada griješim protiv supružnika, kada njega/nju optužujem da me tjera da griješim. Onda kada odlučim ustrajati u grijehu, kada odaberem grijeh, a odbacim upravo Božju Riječ da mi je u trenucima skršenog srca Isus najbliže, jer zna da ne mogu sam/sama, jer zna da sam slab/slaba, ranjen/ranjena, jer čezne da mi pomogne, ali mu moje opravdavanje grijeha ne dopušta da me podigne do kraja, jer zamjeran supružniku i onda sam/sama ustrajem u grijehu. Smatram da moja opterećenost leži u supružnikovu ponašanju, no kada ja odabirem činiti dobro, kada ne opravdavam krive postupke, kada reagiram mirno, s ljubavlju, poštovanjem, jedino tada dotičem biće svoga supružnika.

Isuse, moje srce je zatvoreno za mnoge blagoslove koje imaš za mene, zatvoreno je jer se boji, jer smatra da će biti povrijeđeno, opet i opet. No, zar nisi ti moje boli i razočaranja ponio na Križ i kažeš mi da ti ih predam? Zašto ih toliko čuvam za sebe i ne vjerujem ti?!

Donosim ti svaku tugu i želim danas zamišljati i gledati tvoje nasmijano lice i u njemu čeznem postati slobodan/slobodna

Oprosti mi! Dolazim ti ovog trena ovakav kakav / ovakva kakva jesam, predajem ti svoje zatvoreno srce i otvaram ti vrata svoga srca, bića, braka i molim te, Isuse, rasvijetli svaku tamu, uzmi svako nepovjerenje prije svega u tebe, u supružnika, u brak, sreću. Donosim ti svaku tugu i želim danas zamišljati i gledati tvoje nasmijano lice i u njemu čeznem postati slobodan/slobodna, da moje misli, riječi i djela u braku, napose u teškim situacijama u kojima me učiš strpljivosti, milosrđu, blagosti i po kojima se posvećujem, odražavaju tvoju sliku u meni i po meni prema mome supružniku i prema mome braku.

Dođi, Isuse, budi Gospodar i Kralj moga braka!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Pad nije problem, Bogu naš pad ne smeta. Bog nas nikada ne optužuje, Bog nikada u nas ne upire prstom, Bog nas nikada ne vraća na naše grijehe, to radi sotona. Bog te treba upravo takvog kakav / takvu kakva jesi. Ne dopusti ocu laži da ti iskrivljava sliku o Bogu i žrtvi Isusa Krista, da ti iskrivi sliku o braku, supružniku. Nakon pada bitno je ustati, ne pasti u sažaljenje ili samooptuživanje ili pak optuživanje supruga/supruge, već iz toga naučiti i rasti, svakim danom. Prihvati to i ne daj se varati!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh