Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, ma koliko mi teško ili lako bilo, danas te želim moliti za svog supružnika

RAZMATRANJE I MOLITVA


Isuse, ma koliko mi teško ili lako bilo, danas te želim moliti za svog supružnika, želim ti donijeti ono što ga danas tišti, što mu smeta baš ovog trenutka, ono čega je svjestan ili ono za što uopće ne zna da mu stvara probleme. Donosim ti sve ono čime sam ju/ga ražalostio/la, nanio joj/mu bol, nepravdu. Molim te posebno za područja gdje mu/joj izražavam nepoštovanje i ne dajem ljubav, a da toga uopće nisam svjestan/svjesna. Iako mi se možda sada nameće pitanje: „A zašto bih ja to učinio/la, pa zar nije i on mene povrijedio?“, želim, Isuse, ići tvojim putem, želim biti milosrdan/na i želim danas djelovati drugačije. Zašto? Zbog tebe i zbog činjenice da samo tako mogu biti blagoslovljen/a i ja, a onda i moj brak i obitelj; i upravo zbog toga, zbog ljubavi prema tebi, Isuse, jer želim prije svega biti svojim djelima blagoslov našem braku.

Isuse, želim biti savršeni supružnik, zato primi moje odricanje i blagoslovi silno moga supružnika

Želim se, Isuse, danas odreći nečega što mi je tako drago, nečega bez čega ne mogu i želim ti to odricanje i žrtvu prikazati za tvoj silni blagoslov u životu mog supruga / moje supruge i za njegovo/njezino obraćenje, oslobođenje, ozdravljenje, iscjeljenje. (Primjerice, mogu se odreći se kave, prigovaranja, čitanja svega i svačega na društvenim mrežama i slično.) Pa koliko puta ne vidim da upravo time pokazujem koliko sam poslušan/na tvojoj Riječi i da takvim činom pokazujem nesebičnost i podižem svoj brak i samog/samu sebe. Isuse, daj mi snage i ustrajnosti; predajem ti srce svog supružnika. Želim danas svim srcem napraviti tu malu ili veliku žrtvu jer volim i poštujem tebe i želim tvojom ljubavlju voljeti i poštovati svog supružnika. Isuse, želim biti savršeni supružnik, zato primi moje odricanje i blagoslovi silno moga supružnika!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Bog ne može mimo nas, on nadopunjuje sva naša nastojanja, no ako mi tražimo „svoje pravo“ i ne djelujemo po Božjim zapovijedima, sami se odvajamo od Krista. Na taj način naš brak nema ispravne temelje. Djelujmo drugačije kako bismo ušli u slobodu koja nam je obećana.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh