Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, gotovo da ne prođe dan, a da se ja i supružnik ne slažemo oko određenih stvari, odnosno da se ne možemo dogovoriti…

RAZMATRANJE I MOLITVA


Isuse, gotovo da ne prođe dan, a da se ja i supružnik ne slažemo oko određenih stvari, odnosno da se ne možemo dogovoriti. Pošto često svatko drži svoju stranu i smatra da je više u pravu, često se odjednom nađemo u raspravi, a ponekad i u svađi, čak i sukobu koji nas razdvoji, izrani. Ovog trena te molim Isuse iz dubine srca za milost, snagu i mudrost da u takvim situacijama mogu više slušati, a manje pričati kako bih shvatio/la svog supružnika, da uvidim kako je drugo mišljenje i pogled često prilika da se ja izgrađujem kao supružnik i kao osoba, da je to situacija gdje smo u Božjoj volji koji nas je stvorio drugačije, jer je želio da dobijemo treću opciju i budemo ponizni, da ne osuđujem svog supružnika, te da iako ja imam itekako pravo izreći ono što smatram da je ispravno, imam pravo izreći svoj stav, da to izrečem sa normalnim tonom i na normalan način jer samo tako će me supružnik uistinu i čuti i samo tako će naš dogovor i uspjeti.

Predajem ti se, pomozi mi jer sam/a to neću uspjeti!

Znam Isuse da takve situacije nerazumijevanja i rasprave moraju ponekad biti, da ćemo u njih ući i da je to normalno, ali neka nas takve situacije izgrađuju, a ne udaljuju. Predajem ti se, pomozi mi jer sam/a to neću uspjeti! Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često, jer smo izranjeni od prijašnjih situacija, jer ne shvaćamo da smo drugačiji, određene sugestije i misli koje se ne poklapaju sa našim smatramo kao neprihvaćanje ili napad. Često to radimo, ali to u većini slučajeva nije tako, zato je dobro o tome razmisliti i ne na prvu odbijati ili grubo reagirati.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh