Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, dotakni moga supružnika, mene, naš brak i skini „gubu“ s našeg odnosa…

RAZMATRANJE I MOLITVA


Usred naših lutanja, nerazumijevanja, svađa, zamjeranja, moje se srce ispraznilo, vjerojatno i više nego sam svjestan/a. Zbog toga često stvari vidim krivo, gledam najčešće svoje potrebe, ne mogu se iznad svega toga izdići jer fali mi ljubavi, poštovanja, pažnje, vremena, pohvala, nježnosti, lijepih riječi i zajedništva od moga supružnika. No, nemam od kuda „izvući“ to, a često zaboravim na ključnu stvar, odlučiti se da želim drugačije usprkos svemu i doći k tebi. Moja odluka da želim biti drugačiji/a, da želim djelovati drugačije, da želim ljubiti i poštovati i ako to ne dobivam, već je veliki iskaz ljubavi i poštovanja prema Kristu, ali i prema supružniku. Moja odluka pokreće nebesa, otvara nebeske „brane“ i to su te „sitnice“ na koje me Bog poziva. Dubina i blagoslov našeg odnosa leži u tome da „svaki dan uzmem svoj križ i pođem za Isusom“ (Mt 16, 24), a upravo su moja odluka, nastojanja, trud moja prilika da uzmem svoj križ, da vršim Očevu volju, da budem sličan/a Kristu i da ne budem sebičan/a, da radim za svoj brak i na svome braku, da spasim svoj život (Mt 16, 25).

Daj mi snage da svaki dan uzmem svoj križ i budem snaga svome braku po Tebi

Bože daj mi mudrost da shvatim da moja sreća u braku ne ovisi isključivo o mome supružniku, nego o mojoj odluci, shvaćanju i postavljanju ispravnih pogleda i u tome da slijedim tvoj nauk i naum, a ne svijet i emocije koje mi govore često krivo. Daj mi snage da svaki dan uzmem svoj križ i budem snaga svome braku po Tebi, po tvojoj Riječi i da shvatim da Bože u tebi imam sve. Želim kao onaj jedan jedini gubavac doći ovog trena k tebi i zahvaliti se za svaki blagoslov, za sve što si mi dao, a dao si mi sve Oče i da čujem tvoje Riječi „Tvoja te vjera spasila“ (Lk 17, 12-19). Daj da ne budem kao oni ostali gubavci koje si ozdravio, blagoslovio, koji su dobili što su tražili, ali zbog sebičnosti sami su izabrati da ne budu spašeni.

Predajem ti svoje srce da ga očistiš od gube sebičnosti i rana, posljedica mojih grijeha

A što mi koristi sve, ako izgubim sebe, ako je moj pogled na supružnika i dalje „gubav“, a kažem da slijedim tebe. Moja nutrina Oče pripada tebi, predajem ti svoje srce da ga očistiš od gube sebičnosti i rana, posljedica mojih grijeha, da mogu vidjeti koliko me ustvari moj supružnik treba i u dubini srca voli i poštuje, ali mi to često ne može izraziti. Zato ja želim biti prvi/a, jer znam da samo tako mogu potaknuti svog supružnika i biti blagoslov braku. Pomozi mi Oče! Isuse, dotakni moga supružnika, mene, naš brak i skini „gubu“ sa našeg odnosa. Hvala ti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Isuse, dotakni moga supružnika, naš brak i skini „gubu“ sa našeg odnosa. Hvala ti!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh