Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, donosim ti sve one trenutke u kojima sam, kao roditelj, doživio nepravdu od svoje djece

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, donosim ti sve one trenutke u kojima sam, kao roditelj, doživio nepravdu od svoje djece, trenutke kada sam bio povrijeđen, kada su se djeca odnosila prema meni bez ljubavi i poštovanja. Možda sam i ja ponekad kriv/a za to jer sam ja njima kao roditelj trebao/la dati više ljubavi i poštovanja, obzira, podrške, razumijevanja, ali i moje je srce bilo ranjeno zbog njihovih reakcija i postupaka. Donosim ti svaki takav trenutak i predajem na tvoj križ svako zamjeranje, bol, rane, neopraštanje koji se u ovom trenu nalaze u meni, svjesno ili nesvjesno. Molim te, dođi u svaki dio moga srca koji je povrijeđen i iscijeli ga! Molim te, daj mi da više ljubim, razumijem i poštujem našu djecu.

Blagoslivljam te, Oče, u životima naše djece i zahvaljujem ti za njih i za njihove živote iz dubine srca!

Blagoslovi naš odnos, obnovi sve ono što je porušeno, nadoknadi izgubljeno vrijeme, iscijeli svaku ranu na njihovim srcima koju smo im nanijeli kao roditelji. Molim te, Isuse, izlij na mene Duha mudrosti, kako bih znao ispravno reagirati i postupati, kako bih znao kada se trebam miješati i, zbog njihova dobra i odgoja, provoditi pravednu stegu. Molim te, pomozi mi da spoznam kako trebam svojoj djeci dati slobodu i usmjeravati ih da postanu samostalni, čvrsti i pošteni ljudi koji štuju tebe, Oče. Pomozi mi da ih mogu prije svega otpustiti i prepustiti tebi, Oče! Blagoslivljam te, Oče, u životima naše djece i zahvaljujem ti za njih i za njihove živote iz dubine srca!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Kao roditelji, često se susrećemo s buntovnošću svoje djece. To je dio odrastanja, dio njihove borbe za sebe, što je u redu i pri tome treba imati puno razumijevanja, ali i pravedne stege. No, ponekad su njihovi postupci uzrokovani ranama koje smo im nanijeli mi kao roditelji. Učimo to razlikovati i biti im potpora u svakom slučaju, ne osuđujući ih.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh