Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, donosim ti danas svaki krivi stav vezan za brak, svaki pogrešan zaključak kada sam promatrao svoje roditelje ili bližnje

RAZMATRANJE I MOLITVA


Isuse, donosim ti danas svaki krivi stav vezan za brak, svaki pogrešan zaključak, možda i zakletvu koju sam donio/donijela kada sam promatrao svoje roditelje ili bližnje, kada sam kod njih vidio ružne scene, svađe, situacije bez ljubavi i bez poštovanja. Vjerojatno sam uslijed tih svađa i ja kao dijete bio/la često kažnjavan/a, zapušten/a ili napušten/a, osjećao/la se odbačen/na i to je izranilo moje srce. Danas možda i ja prema svome supružniku reagiram na isti način. Ne želim to, ali ni sam/a nisam svjesna zašto tako reagiram. Isuse, vapim ti, iscijeli u meni ovog trena, i otkupi svojim križem svaku takvu ranu zbog koje reagiram bez ljubavi i poštovanja prema svome supružniku.

Isuse, pomozi i mome supružniku da može oprostiti svojim roditeljima

Tvojom milošću želim oprostiti roditeljima i bližnjima svaku ranu koju su mi nanijeli. Opraštam bezuvjetno, Isuse, jer želim biti slobodan/slobodna. Odričem se svake sebičnosti, zakletve, stavova koje su proizvele rane u mome srcu i stavljam to na tvoj križ. Potpuno ti se predajem, Isuse. Zazivam slobodu da budem savršeni/a suprug/a pun/a blagoslova, mira, ljubavi i poštovanja za izgradnju svoga braka. Isuse, pomozi i mome supružniku da može oprostiti svojim roditeljima i oslobodi i njegovo/njezino srce od svih rana koje je zadobio od njih.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Prečesto nismo svjesni koliki utjecaj na naš brak imaju rane i ružne situacije koje smo proživjeli sa svojim roditeljima. Bitno je, bez obzira na sve, oprostiti, jer bez toga nema napretka, bez toga sami sebi stavljamo zid. Oprost je odluka, ne trebamo osjećati da to možemo, samo odlučimo!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh