Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, donosim ti danas svaki dio svoga srca koji je otvrdnuo i više ne može niti pružati niti primati ljubav onako kako bih to htio/htjela

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, donosim ti danas svaki dio svoga srca koji je otvrdnuo i koji jednostavno više ne može niti pružati niti primati ljubav onako kako bih to htio/htjela činiti u svojim odnosima prema bližnjima. Često u određenim područjima jednostavno osjećam gorčinu, bol, ljutnju i kao da se nada mnom nalazi neki teret. Donosim ti svaki dio svoga srca koji je obuzela sebičnost, svaki dio u kojem mi je pogled usmjeren isključivo na mene samoga/samu. Isuse, znam da imam svoje pravo jer si umro i za mene, znam to, to nije sporno. No ne želim upasti u zamku svojih potreba, nego želim biti iskreno i potpuno svjestan/na gdje sam sebičan/na, egocentričan/na u svome odnosu prema supružniku, prema djeci. Ne želim da sebičnost određuje moja djela. Znam da smo po naravi svi sebični i da često padamo pod teretom toga, ali znam i da sebičnost uništava moju dušu i moj brak.

Trebam te, Isuse, jer želim živjeti u istini i želim biti slobodan/na od svake sebičnosti. Donosim ti sebe kao malo dijete i donosim ti, Isuse, svaki korijen sebičnosti koji potječe još iz moga djetinjstva. Možda su me roditelji ranili, tjerali me da radim nešto što nisu ni sami radili, a trebali su ili sam ih trebao/la, a nije ih bilo ili su oni bili sebični i samo su razmišljali o svojim potrebama, a mene zanemarivali, iako to nisu tako prezentirali.

Ne želim davati isključivo zato da bih nešto dobio/la zauzvrat, nego želim davati iz čiste, nesebične ljubavi

Donosim ti svaki teret, bol, gorčinu, nepraštanje, sablazan koju sam doživio/la, svaku krivu sliku o obitelji i braku, sve situacije zbog kojih danas mojim djelima upravlja usmjerenost prema samome sebi, više nego usmjerenost prema suprugu/supruzi i djeci. Ne želim davati isključivo zato da bih nešto dobio/la zauzvrat, nego želim davati iz čiste, nesebične ljubavi. Teško mi je na srcu, Isuse, i teret sebičnosti učinio je previše štete u mome životu. Dotakni moje ledeno srce i oživi ga, iskorijeni iz moga bića svaku i najmanju sebičnost kako bih postao/la sličan/na tebi. Kajem se iz dubine srca za svaki grijeh sebičnosti i molim te, Kriste, oslobodi me snagom svoga križa. Otvori mi oči, ispuni me svojom ljubavi da budem svjetionik svome suprugu/supruzi, u kojem ćeš svjetlost biti ti.

Iskorijeni svaku sebičnost u srcu moga supružnika, dotakni i njegovo srce koje je svezano, otvrdnulo

Otvori mi oči da uvijek vidim i tamnu stranu svoga bića i nadahni me i potakni, uvjeri svojom milošću da mogu doći k tebi upravo takav/takva. I da moram doći k tebi jer samo ti možeš tu tamu pretvoriti u svjetlo kako bih bio/bila slobodan/na i čist/a od grijeha. A onda mogu reagirati iskreno i s ljubavlju. Iskorijeni svaku sebičnost iz srca moga supružnika, dotakni i njegovo srce koje je svezano, otvrdnulo. Iscijeli svaku ranu koja je prouzročila sebičnost, bilo da sam mu tu ranu nanio/la ja ili drugi. Hvala ti, Kriste!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Razmisli malo o svojim djelima, o svome davanju, o tome koliko su tvoji postupci proračunati, koliko očekuješ dobiti zauzvrat, koliko si uvredljiv/a, koliko očekuješ za sebe, a koliko se daješ. Svi smo u suštini sebični, no to nije izgovor za naša loša djela, dapače, to je dobar razlog da rastemo u svetosti. Osim ako mislim da nisam sebičan/na… Tada mi nitko ne može pomoći, jer živim kao slijepac.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh