Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, donosim pred tebe sve trenutke usamljenosti u braku

RAZMATRANJE I MOLITVA


Isuse, donosim pred tebe sve trenutke usamljenosti u braku. Donosim ti svaku prazninu u svome srcu, svaki trenutak kada sam od supružnika očekivao/la podršku, pažnju, zagrljaj, razumijevanje, a nisam ih dobio/la. Donosim ti svaki trenutak kada smo se u srcima ili fizički tako udaljili jedno od drugoga da sam imao/la osjećaj da praznina i tuga razdiru moje srce, da moj supružnik ustvari ne mari za mene i da, iako smo u braku, kao da nismo, kao da sam sâm/a. Po svojoj muci koju si podnio u Getsemanskom vrtu, gdje si se znojio krvavim znojem, po muci svoga Križa, kojim si nas otkupio od svakog osjećaja odbačenosti i samoće, molim te, Isuse, iscijeli ovog trena moj život, iscijeli moje srce, moje osjećaje, oslobodi me od svake posljedice trenutaka kada sam osjećao/la samoću.

Ti nas, Duše Sveti, privuci jedno drugome, snažno, da u Tebi od danas budemo ponovno sjedinjeni i obnovljeni

Molim te, silno blagoslovi mog supružnika i dotakni njegovo srce! Isuse, izlij po sili i snazi Duha Svetoga zajedništvo, mir, radost i jedinstvo u naš brak. Ti nas, Duše Sveti, privuci jedno drugome, snažno, da u Tebi od danas budemo ponovno sjedinjeni i obnovljeni. Ti si taj koji sve obnavlja, tebi vjerujem! Daj mi snage, Isuse, da se ispričam svome supružniku za takve trenutke. Hvala ti, Isuse, što se uvijek, baš uvijek mogu pouzdati u tebe i što u tebi uvijek imam nadu! Budi blagoslovljen u mome braku!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

S osjećajem samoće i odbačenosti se borimo svi, više ili manje. Uzdamo se u čovjeka, a kada ne dobijemo ono što očekujemo, često se u nama rodi razočaranje. Taj osjećaj ne da nam da normalno funkcioniramo. Zato je bitno da predajemo na Križ sve takve osjećaje i uzdamo se prvenstveno u Njega!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh