Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

Isus zna da ako nekoga ili nešto ljubimo više nego Njega, više ne vidimo i ne kušamo njegovu LJUBAV Tko je Isus za tebe? Što osjećaš za Isusa? Što kušaš kad više ne osjećaš Isusa u svom srcu? Što kušaš kad sretneš kršćane koji ne poznaju Isusa? Što činiš kako bi drugi upoznali Isusa?

Foto: Unsplash, Jon Tyson

 

Tko ljubi želi biti jedno s ljubljenim. Budući da nas Gospodin ljubi beskrajnom ljubavlju, želi biti jedno s nama. Ali to ne smije biti jednosmjerna ljubav. Gospodin želi da prihvatimo njegovu ljubav kako bismo bili ljubav kao On. Ljubav treba biti uzajamna, ako želimo sa svetim Pavlom reći: „Ne živim više ja, nego živi Krist u meni“.

Sveti Pavao je živio s Isusom, od Isusa i za Isusa. Između Svetog Pavla i Isusa se dogodio savršen mistični brak. Isusova slava bila je i Pavlova slava. Isusova ljubav bila je i Pavlova ljubav. Isusova volja bila je i Pavlova volja. Sve ono što je bilo Isusovo, bilo je i Pavlovo, a on nije oklijevao svjedočiti Isusa sve do mučeništva. Božansko jedinstvo s Isusom je i jedinstvo s Ocem i Duhom Svetim.

Treba reći da je Isus ljubomoran. Ali njegova ljubomora nije ljudska. Isus zna da ako nekoga ili nešto ljubimo više nego Njega, više ne vidimo i ne kušamo njegovu ljubav, koja je izvor najčišće ljubavi koja nas ispunja radošću.
Tko je Isus za tebe? Što osjećaš za Isusa? Što kušaš kad više ne osjećaš Isusa u svom srcu? Što kušaš kad sretneš kršćane koji ne poznaju Isusa? Što činiš kako bi drugi upoznali Isusa?

Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh