Roditelji i djeca

BIBLIJSKE PRIČE – U TVOJOJ PRISUTNOSTI

ISUS TI GOVORI „Zašto ste se toliko bojali?” Isus je Sin Božji i On je veći od vjetra, valova i naših najvećih strahova. 🙌

ISUS TI GOVORI „Zašto ste se toliko bojali?”

Foto: Shutterstock

 

Oluja ǀ Evanđelje po Marku 4

Isus je cijeli dan poučavao veliko mnoštvo ljudi o Bogu. Bio je jako umoran. Kada je došla večer, reče Isus svojim učenicima: „Hajdemo na lađu i prijeđimo na drugu stranu jezera.” Dok su plovili, Isus je zaspao. Neki su od njegovih učenika bili ribari; znali su sve o plovidbi i upravljanju lađom. Sigurno im nije trebala Isusova pomoć. Onda je došla snažna oluja. Grmljavina – BUM! Munja – BUM! Silan je vjetar zviždao, zavijao i jurio preko vode, ravno prema njima. U to su vrijeme već bili nasred jezera i više ništa nisu mogli učiniti.

Probudi se, Isuse!” vikali su. „Spasi nas!”

Mala se lađa ljuljala s jedne strane na drugu. I dok se ljuljala, voda je prodirala u nju. „Potonut ćemo!” uzviknu jedan od njih. Čak su i ribari, koji su znali sve o plovidbi, bili prestravljeni. „Probudi se, Isuse!” vikali su. „Spasi nas!”

Isus ustade i reče vjetru: „Stani!” I vjetar je stao.

„Zašto ste se toliko bojali?” upita Isus svoje učenike. „Zar nemate vjere?”

„Tko je on?” šaptali su učenici jedan drugome. „Čak mu se i vjetar pokorava.”

Isus je Sin Božji i On je veći od vjetra, valova i naših najvećih strahova.

Iz knjige „Biblijske priče za djecu i mlade“ Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh