Duhovnost

STALNA PRISUTNOST

Isus podsjeća Faustinu da je patnja znak da je On s nama Ponekad Bog dopušta da naša vjera bude kušana kako bi nas ojačao i kako bi se pokazala autentičnost naše vjere

Isus podsjeća Faustinu

Foto: Shutterstock

 

„Uvijek se bori s dubokim povjerenjem da sam ja uza te.“ (Dn 1760)

Razmatranje

U Svetom pismu možemo vidjeti koliko je Bog blizu svome narodu. U Knjizi Postanka, Bog hoda s Adamom i Evom kroz Edenski vrt. Kao što nas Izaija uči, Isus je „Emanuel“ –„Bog s nama“ (Iz 7,14).

Ponekad Bog dopušta da naša vjera bude kušana kako bi nas ojačao i kako bi se pokazala autentičnost naše vjere

Život svete Faustine nam otkriva kako Bog i nama danas želi biti blizu. Ponekad Bog dopušta da naša vjera bude kušana kako bi nas ojačao i kako bi se pokazala autentičnost naše vjere. Isus podsjeća Faustinu da je patnja znak da je On s nama. Dok se njena vjera čisti i jača, Faustina govori s dubokim uvjerenjem: „S tobom, Isuse, idem kroz život, kroz bure i oluje, s radosnim klicanjem pjevušeći pjesmu tvoga milosrđa. Neću prestati pjevati svoju pjesmu ljubavi dok je ne preuzmu anđeoski korovi. Nema te snage koja bi me zaustavila u mome letu k Bogu.“ (Dn 761)

Molitva

O, neshvatljivi Bože, daj da osjetim tvoju stalnu prisutnost u svome životu. Pomozi mi da te ljubim iznad svega na nebu i na zemlji.
Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh