Duhovnost

SUOBLIČENI S KRISTOM SAMIM

Isus nije umro samo da bi nam dao oproštenje grijeha nego i da bi nas izbavio od sadašnjega pokvarenog svijeta Da, Isus je umro za nas tako da možemo imati vječni život, ali je umro i da bismo mogli uživati u izbavljenju od ovoga sadašnjeg pokvarenog svijeta!

Isus nije umro samo da bi nam dao oproštenje grijeha nego i da bi nas izbavio od sadašnjega pokvarenog svijeta

Milost u svoj spasiteljskoj snazi

Bit prave poruke milosti nije liberalno evanđelje, nego evanđelje koje uči svetost!

„Baš se tim očitova milost Božja u svoj spasiteljskoj snazi za sve ljude, da nas odgaja da se odrečemo bezbožnosti i svjetskih požuda te živimo umjereno, pravedno i pobožno u ovom svijetu kao ljudi koji iščekuju blaženo ispunjenje nade, naime, pojavu, sjaja velikog Boga, našega spasitelja, Isusa Krista” (Tit 2,11-13).

Da bismo bili u milosti, moramo prekinuti s pokvarenošću svijeta

Prema Pavlu, mi ne hodamo u milosti dok ne prekinemo s pokvarenošću svijeta. Ako silom Duha Svetog ne nastojimo voditi pobožan i pravedan život, čekajući dolazak Gospodnji svakoga budnog trenutka, onda ne poznajemo milost Božju.

Previše kršćana želi oproštenje, ali to je sve. Oni ne žele biti izbavljeni od ovoga sadašnjeg svijeta jer ga vole. Čvrsto se drže njegova grijeha i ne žele odustati od zadovoljstava ovoga svijeta. I tako prianjaju uz nauku koja kaže: „Mogu živjeti kako mi se svidi – sve dok kažem da vjerujem”. Žalosno, ali ti kršćani ne žele slušati o poslušnosti, pokajanju ili odricanju od samoga sebe. Oni u ovom svijetu radije žive bez ikakva ograničenja.

Suobličavajmo se Isusu Kristu

Pavao piše: „Nemojte se prilagođivati ovomu svijetu! Naprotiv, preobličavajte se obnovom svoga uma da mognete uočavati što je volja Božja: što je dobro, ugodno i savršeno” (Rim 12,2). Moramo se potpuno odbiti od ovoga svijeta i suobličavati se Kristu samom!

Isus nas sa svrhom opravdava po vjeri – da nas ohrabri i osnaži kako bismo se oduprli đavlu i nadvladali svijet u snazi Božjeg Duha. Da, Isus je umro za nas tako da možemo imati vječni život, ali je umro i da bismo mogli uživati u izbavljenju od ovoga sadašnjeg pokvarenog svijeta.

„[Isus Krist] je sam sebe predao za naše grijehe da nas izbavi od sadašnjega pokvarenog svijeta, u skladu s voljom Boga, Oca našega” (Gal 1,4).

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh