Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Isus nas može ozdraviti: Svojim me molitvama odnesite k Isusu i preklinjite ga za mene Često slavim Euharistiju za bolesne, svjestan da je bolest velika napast da se zaniječe Božja ljubav. Đavao se pojavljuje u životu bolesnika govoreći mu: „Da te Bog voli, ne bi učinio da trpiš“. Kad vjera bolesnika ne bi bila snažna, on bi odmah pao u napast!

Foto: Pixabay


 

Zajednička molitva je snaga

U ovo vrijeme Covida 19 trebamo Isusa više nego ikad da nas ozdravi od ovog virusa. Da, ako želi, Isus nas može ozdraviti. Ovih dana moj vapaj je: „Isuse, ako želiš, možeš me ozdraviti!“. Svojim me molitvama odnesite k Isusu i preklinjite Ga za mene. Zajednička molitva je snaga. Bolesnik često nema snage niti moliti, stoga je važno da onaj koji je dobro moli za bolesnu braću. To je veliko djelo milosrđa.

Kad vjera bolesnika ne bi bila snažna, on bi odmah pao u napast!

Često slavim Euharistiju za bolesne, svjestan da je bolest velika napast da se zaniječe Božja ljubav. Đavao se pojavljuje u životu bolesnika govoreći mu: „Da te Bog voli, ne bi učinio da trpiš“. Kad vjera bolesnika ne bi bila snažna, on bi odmah pao u napast! Neka ne bude diskriminacije u liječenju bolesnih. Svi smo jednaki i imamo isto dostojanstvo pred Kristom Isusom. Pogled Božji je iznad svega nad onima koji su nebitni u očima bogataša i moćnika ovoga svijeta. Majka Terezija iz Kalkute bila je među nama kao Isusovo milosrdno srce. Neka se njezin primjer ne zaboravi, nego neka nas potiče da činimo ono što je činila ona iz ljubavi prema Gospodinu i trpećem čovječanstvu.

Dragi prijatelji čitatelji, nastavite intenzivno moliti za mene da me Gospodin ozdravi u duši i tijelu. Od srca hvala.

Amen. Aleluja.

Otac Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh