Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

Isus Krist priznaje samo jedan brak: onaj između jednog muškarca i jedne žene Ako jedan katolik misli i živi drugačije od Isusovog nauka, neka se ne priznaje katolikom

Foto: Pixabay

 

Postoji jedna velika ljubav koja se zove „bračna ljubav”. U Stvoriteljevom umu ova bračna ljubav moguća je samo između jednog muškarca i jedne žene. Između dva muškarca ili dvije žene nemoguće je ovo fizičko sjedinjenje. „I njih dvoje bit će jedno tijelo” može se ostvariti samo između jednog muškarca i jedne žene. Bilo koje drugo sjedinjenje je seksualno, ali ne i bračno, te je protivno volji Stvoritelja.

Čovjek, koji je stvoren slobodan​, može misliti i činiti kako želi. Ali nije sve ono što može misliti i činiti dobro za njega

Sve ono što se čini protiv Stvoriteljeve volje rađa propast u srcu ljudskog bića i u društvenom životu. Čovjek, koji je stvoren slobodan​, može misliti i činiti kako želi. Ali nije sve ono što može misliti i činiti dobro za njega.
Važno je ljubiti, tvrde određeni pojedinci. I tako je, jer Bog je ljubav. Ali koga ljubiti? Što ljubiti? Ako ljudski um nije rasvijetljen božanskim zakonom, u stanju je počiniti bilo koji zločin.

Isus Krist priznaje samo jedan brak: onaj između jednog muškarca i jedne žene

Ako je tvoja ljubav prema psu neuredna, tvoj seksualni nagon se može okrenuti i prema njemu.
Isus Krist priznaje samo jedan brak: onaj između jednog muškarca i jedne žene. Katolik sam i svećenik katoličke Crkve. Ne mogu i ne smijem vršiti, ni naučavati ono što Isus nije rekao i naučavao. Ako jedan katolik misli i živi drugačije od Isusovog nauka, neka se ne priznaje katolikom.

Tko s nježnom i vjernom ljubavlju prihvaća život svoga supružnika, rast će u ljubavi koja ne prestaje

Za katoličke supružnike bračni čin je sakrament ljubavi. U bračnom činu supružnik katolik ne daruje samo vlastito tijelo drugome, već i cijeli svoj život.
Tko s nježnom i vjernom ljubavlju prihvaća život svoga supružnika, rast će u ljubavi koja ne prestaje.
Stvoritelj je ustanovio sakrament braka za radost muškarca i žene, i tko ga ne živi u njegovoj milosti, brak će mu postati paklena situacija.

Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh