Duhovnost

LIJEK RANJENOM ČOVJEKU NAŠEG VREMENA

Isus Krist nas želi cjelovito ozdraviti u duši, psihi i tijelu „Isuse, po svojim svetim ranama, iscijeli rane mojeg srca.“

Isus liječi,

Foto: Motortion Films, Shutterstock

 

Grijeh nas odvaja od Boga i zato svako liječenje ljudskim sredstvima ostaje bez uspjeha. To nije liječenje pomoću Isusa Krista, nego Isus Krist liječi. Duhovno liječenje događa se samo milošću Božjom, to može učiniti samo Isus.

Evo opet, Isuse, nešto za tebe

Ljudska je ljubav u liječenju poželjna, ali ona ne može uništiti grijeh i pružiti čovjeku čvrsto tlo, omogućiti život. Otkrivajući Božju ljubav, samilost i čežnju za čovjekom, imamo svjetlo koje razgoni tamu nepovjerenja i nevjere, unoseći vjeru koja spašava i liječi. Zatim mu pomaže da prihvati Božju ljubav i odrekne se svega što ga sputava, pa i same bolesti.

Kad dobijem pismo puno problema gdje osoba traži pomoć, znam reći u molitvi: „Isuse, dobio si opet pismo“, ili telefonom, onda kažem: „Eto opet, Isuse, nešto za tebe“, i kratko predam tu osobu podsjećajući Isusa na ljubav kojom On ljubi dotičnu osobu, a to je svakako mnogo veća ljubav od moje.

Nikad ne smijemo zaboraviti da se kršćansko ozdravljenje događa preko susreta s Kristom. Imamo ozdravljenje po vjeri gdje se moramo na neki način angažirati, ali u katoličkoj predaji više je naglašeno ozdravljenje po ljubavi. Osoba koja pomaže, prihvaća Isusovu ljubav prema sebi i služi tako da preko nje Isus liječi druge.

Najvažnije što nam Isus želi dati

Fizičko ozdravljenje nije najvažnije što nam Bog želi dati. Isus nam prvenstveno ne želi ozdraviti samo tijelo, i psihu, nego je Isus došao spasiti čovjeka, to jest želi nas cjelovito ozdraviti u duši, psihi i tijelu. Želi nas učiniti slobodnima i sretnima, sad i za vječnost. On nam želi pomoći i dati lijek za naše rane, želi nas spasiti.

„Isuse, po svojim svetim ranama, iscijeli rane mojeg srca.“

Područje koje obuhvaćamo u duhovnom liječenju jest život sam, to je Isus prisutan po svojem Duhu. On nam želi pomoći i dati nam lijek za naše rane. Već u Starom zavjetu Riječ Božja govori nam za Isusa: Njegove nas Rane iscijeliše (Iz 53,5b). Isusove će Rane iscijeliti rane našeg srca i zato je dobro često ponoviti u molitvi: „Isuse, po svojim svetim ranama, iscijeli rane mojeg srca.“ To je najkraća i najjednostavnija molitva za iscjeljenje naših rana.

Za zemaljskog života često smo na razne načine ranjeni i povrijeđeni, možemo zato zamoliti Isusa, dok još živimo u vremenu, da nas ozdravlja, kako ne bismo djelovali iz svoje ranjivosti. Rane nam ne daju pravo da se ponašamo iz svoje ranjivosti. Susrest ćemo osobe koje su jako glasne, puno govore i na prvi pogled nam se čini da su to otvorene osobe, ali one zapravo prikrivaju svoje stvarno stanje ranjivosti s puno riječi.

 

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

 

Više čitajte u knjizi „Lijek ranjenom čovjeku našega vremena”, autorice s. Biserke Jagunić.

Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.
 

 

 

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh