Duhovnost

SARAH YOUNG

ISUS JE ŽIV Možda nisi sklona upuštanju u rizik, no ipak kreni sa mnom kamo god te moja ruka vodila 'Dok te napušta strah, otvara se u tvojoj duši prostor da možeš primiti više mene.' 🕊 (Isus)

Foto: Shutterstock

 

Možda nisi sklona upuštanju u rizik, no ipak kreni sa mnom kamo god te moja ruka vodila, jer staza kojom te ja vodim za tebe je najsigurnije mjesto. Ponekad će trebati izaći iz zone komfora, ali učit ću te da za mnom ideš ne u strahu od neizvjesnosti, nego s pouzdanjem da te vodim u pravome smjeru.

Ne ispuštaj moju ruku jer, kada ti se okruženje čini dobro poznatim i pomisliš da si na „svome terenu“, vrlo se lako možeš uljuljati u ponovno oslanjanje na sebe i na svoje snage

Donesi mi sve svoje strahove. Nerijetko strahovi s kojima se ne suočavaš znaju rasti. Izloži ih pred svjetlom moje prisutnosti i tvoji će se strahovi smanjiti, a neki će ti se pod tim svjetlom istine čak činiti smiješnima.

Dok te napušta strah, otvara se u tvojoj duši prostor da možeš primiti više mene. Čvrsto me drži za ruku dok se probijamo kroz nevolje života jer uskoro stižemo na mjesto odmora. Tada ćeš se moći osvrnuti i vidjeti koliko smo veliku udaljenost zajedno prošli. Ali dok još koračamo prema tome mjestu, čvrsto me drži za ruku i gledaj naprijed prema horizontu te uživaj u pogledu iz ove nove perspektive.

Ne ispuštaj moju ruku jer, kada ti se okruženje čini dobro poznatim i pomisliš da si na „svome terenu“, vrlo se lako možeš uljuljati u ponovno oslanjanje na sebe i na svoje snage. Velika je vjerojatnost da je trenutak kada me zaboraviš upravo onaj trenutak kada počneš padati. Slijedi me s pouzdanjem kako god te ja vodio, jer ja sam tvoje sklonište i štit.

 

ISUS JE ŽIV

Jahve vodi i učvršćuje korake čovjeku i mio mu je put njegov. Ako i posrne, ne pada jer ga Jahve drži za ruku.

Ps 37,23-24

Uprimo pogled u Početnika i Dovršitelja vjere, Isusa, koji umjesto radosti što je stajala pred njim podnese križ, prezrevši sramotu te sjedi zdesna prijestolja Božjega.

Heb 12,2

Zaklanjaš ih štitom lica svoga od zavjera ljudskih; u šatoru svom ih skrivaš od jezika svadljivih.

Ps 31,21

Iz knjige  Sarah Young „Isus je živ“. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh