Svjedočanstva

ISUS JE PRAVI BOG „Kako znaš da je baš tvoj Bog onaj pravi?” (Imaš li spreman odgovor na to pitanje?) Često osuđujemo one koji su prije obraćenja lutali od jedne religije do druge. Zašto se ne zapitamo što tolike kršćane odvlači od kršćanstva? Koliki od nas, pravih vjernika, na pitanje „Kako znaš da je baš tvoj Bog onaj pravi?” imaju spreman odgovor iz srca; koliko o njemu razmišljamo? Zar nije istina da nas mnogi „(za)blud(jel)nici” pretekoše u Kraljevstvo? (v. Mt 21,31)

Svjedoči Ankica Perak

Sve mi je bilo super, osim „zastarjelog kršćanstva”…

U mladosti sam dugo lutala od jedne do druge religije… Istraživala… Isprobavala…. I sve mi je bilo super, osim „zastarjelog kršćanstva”, u kojem sam odgajana.

Htjela sam promijeniti vjeru. Tražila sam neku u kojoj nema ispovijedi jer sam se toga užasavala. Tražila sam neku u kojoj nema pakla. I sve mi je bilo super; svemu sam bila otvorena. Pročitala sam knjiga i knjiga. Prošla trnovit put da bih se ponovno vratila u krilo svog Oca.

Neka. Nije mi žao. Upoznala sam da sve religije govore o ljubavi. Sve u sebi kriju neku mudrost. I neću ulaziti u detalje niti mogu osuđivati. Imam prijatelje pripadnike drugih religija i volim ih. Već dva tjedna razmišljam što bih im rekla kad bi me pitali: „Kako znaš da je baš tvoj Bog onaj pravi?”

„Kako znaš da je baš tvoj Bog onaj pravi?”

Da im kažem da se onaj tko njega slijedi mijenja, postaje bolji? Ništa novo… Ljudi mogu biti bolji i slijedeći neke mudre savjete. Da im kažem: „Moj Bog čini čudesa?” Opet ništa novo… I u drugim religijama postoje čudesa.

I tada mi je postalo jasno: jedino je moj Bog Isus Krist sišao s neba, poistovjetio se s nama bijednicima i dao se razapeti za nas! To ni jedan Bog nije učinio!

I ako me pitaju: „A kako znaš da je to istina?”, ja njih mogu samo pitati: „A kako vi znate da nije???”

Najčitanije

Na vrh