Svjedočanstva

HYMAN J. APPELMAN

Isus iz moje ulice “Poznajem Isusa”…

Isus iz moje ulice

Foto: Shutterstock

 

Sjećam se priče koju sam davno pročitao u jednom misionarskom časopisu za žene. Mislim da je bio prezbiterijanski, ali nisam siguran. Jedna mlada misionarka držala je vjeronauk za kineske djevojčice. Govorila im je o Gospodinu Isusu Kristu. Toliko ga je ljubila i toliko je htjela reći djeci istinu o njemu, da se zanijela opisujući ga. Bilo je to divno. Usred njezina izlaganja o Kristu, jedna kineska djevojčica, stara oko osam godina, koja je prvi puta došla u nedjeljnu školu, podigla je ruku.

Učiteljica je pitala: “Što se dogodilo, draga?”

Djevojčica je rekla: “Poznajem Isusa.”

Učiteljica je rekla: “Ne, ne poznaješ. Prvi put si došla ovamo i nikada prije nisi čula za njega.”

Kineska je djevojčica ustrajala: “Poznajem ga. Živi u našoj ulici.”

“Tko je taj Isus koji živi u tvojoj ulici?”

Učiteljica se nije htjela prepirati s njom te je završila pouku. Nakon toga, došla je do djevojčice i rekla: “Dođi ovamo, draga.” Djevojčica je došla do nje, a učiteljica je pitala: “Tko je taj Isus koji živi u tvojoj ulici?”

Djevojčica, poganka, ispričala je učiteljici da u njezinoj ulici živi misionar čiji je život toliko sličan Kristu da kad je govorila o Isusu, pomislila je na tog čovjeka.

Gospodine, pomozi mi da budem takav kršćanin. Gospodine, pomozi svakome da bude takav kršćanin. Većina nas nije takva.

Autor: Hyman J. Appelman

Izvor: Put Života

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh