Duhovnost

DAVID WILKERSON

Istina koja nam može promijeniti pogled na naše nevolje i boli Kad Isus više nije mogao nositi križ, je li se Otac šokirao, je li bio uhvaćen nespreman? Kako Bog reagira na naše slabosti i padove?

Istina koja nam može promijeniti pogled na naše nevolje i boli

Foto: Shutterstock


 

Isus je točno znao što govori kad nas je pozvao da uzmemo svoj križ i slijedimo ga. On se sjeća svoga križa. On se sjeća da je za njega netko drugi morao nositi križ. Zašto bi dakle on tražio od nas da nosimo križ koji će nas ubrzo srušiti na tlo? On zna da ga u našoj vlastitoj snazi nećemo moći nositi čitavim putem. On zna sve o agoniji, o bespomoćnosti i o teretu koji križ stvara.

Ovdje je skrivena jedna istina. Ta istina je tako snažna i poučna da nam može promijeniti pogled na naše nevolje i boli

Ovdje je skrivena jedna istina koju moramo otkriti. Ta istina je tako snažna i poučna da nam može promijeniti pogled na naše nevolje i boli. Iako gotovo zvuči bogohulno ukazivati na to da Isus nije mogao nositi vlastiti križ, to je ipak istina. Ono što to danas znači za nas je da je Isus, kako bi suosjećao s našim slabostima, morao sam iskusiti što znači biti slab, obeshrabren i ne biti u stanju ići dalje bez pomoći. On je u svakom smislu bio kušan kao i mi.

Kušnja nije pad ili odlaganje križa zbog slabosti. Prava kušnja je pokušavati uzeti taj križ i nositi ga dalje u vlastitoj snazi. Bog je mogao nadnaravno podići taj križ i prolebdjeti čitavim putem do Golgote. Jednako tako, mogao je križu oduzeti težinu da bude kao pero. Ali nije. Scena raspeća nije bila niz posrtaja!

Bog nije bio uhvaćen nespreman. On je znao da će Isus…

Iako je Krist umro od ruku grešnika, čitav je plan bio stvoren u srcu Božjem od samog postanka svijeta. Bog je tamo postavio Šimuna, koji je bio spreman odigrati svoju ulogu u planu spasenja. Kad Sin Božji više nije mogao nositi križ i tako ispuniti proročanstvo, Bog nije bio uhvaćen nespreman. On je znao da će Isus uzeti svoj križ i nositi ga prema Golgoti, ali znao je da će ga i spustiti.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh