Vijesti

CNA

ISPRAVAK Prema najnovijim informacijama, vijest da se je talijanski svećenik odrekao respiratora u korist mlađih pacijenata ipak nije točna

Foto: Facebook


 

Izgleda da vijest o tome da se je fra Giuseppe Berardeli odrekao respiratora u korist mlađih ipak nije točna. Tu je informaciju u utorak potvrdio glavni tajnik njegove biskupije, prenosi CNA.

„Nije bilo doniranog respiratora. Nije bilo nikakvih respiratora koji bi dolazili izvan bolnice“, rekao je jučer fra Giulio Dellavite za CNA.

Vijest s talijanske stranice Araberara, od 22. ožujka, u kojoj stoji da je fra Beradelli prepustio respirator mlađem pacijentu, za izvor ima anonimnog zaposlenika jednog doma za odmor u San Giuseppeu. Zaposlenica tog doma izjavila je da je nemoguće da itko dođe do takve informacije jer je fra Berardelli umro u bolnici u Lovereu. Također je dodala da je u ovom vremenu, kada su mnogi izolirani, nemoguće prikupljanje sredstava za respirator.

Bergamova biskupija potvrdila je da je fra Giuseppe Berardelli preminuo prošloga tjedna nakon što se je zarazio koronavirusom. Imao je 72 godine.

Priredila Tea Tišljarić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh