Svjedočanstva

SUZE KOJE SU ČISTILE DUŠU, UM I TIJELO

„Iskustvo te ispovijedi bilo je nevjerojatno“ Od tog trenutka pa sve do sada, sakrament pomirenja ostao je snažno sredstvo kojim se Gospodin služi za moje ozdravljenje kao i duhovni i ljudski razvoj

Foto: Pixabay

 

Nakon ta tri dana osjetio sam snažnu potrebu za sakramentom ispovijedi, prvim nakon mnogo godina pa sam otišao u jedno obližnje svetište posvećeno Djevici Mariji, Kraljici neba. To je posebno mjesto gdje se Djevicu štuje više od tisuću godina.

Dobro se sjećam da sam plakao, plakao i plakao, a moje suze su, poput one rječice, čistile i osvježavale moju dušu, moj um i moje tijelo

Iskustvo te ispovijedi bilo je nevjerojatno. Dobro se sjećam da sam plakao, plakao i plakao, a moje suze su, poput one rječice, čistile i osvježavale moju dušu, moj um i moje tijelo.
Nakon više od tri sata tog nevjerojatnog iskustva, osjećao sam se kao nova osoba. Gospodin je djelovao duboko u meni i počeo liječiti mnoga područja moje prošlosti. Duh Sveti je bio poput bujice u mom srcu, čisteći gomilu grijeha mog života. Postajao sam novo stvorenje.

Postalo mi je jasno da, kao i svako ljudsko biće, ja jesam i ostajem grešnik

Od tog trenutka pa sve do sada, sakrament pomirenja ostao je snažno sredstvo kojim se Gospodin služi za moje ozdravljenje kao i duhovni i ljudski razvoj. Postalo mi je jasno da, kao i svako ljudsko biće, ja jesam i ostajem grešnik.

Ali uvijek se mogu vratiti velikom milosrđu našeg Gospodina

Teško mi je u potpunosti iskorijeniti grijeh u svom životu – meni samome je to nemoguće. Ali uvijek se mogu vratiti velikom milosrđu našeg Gospodina. I tako često trčim na ispovijed s velikom radošću u srcu: s radošću spoznaje da mi nanovo u posjet dolazi milost našeg Gospodina.

Ulomak iz nove knjige Biblioteke Figulus „Veliča duša moja… Duh Sveti na djelu u mom životu“ autora Orestea Pesarea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi pročitajte ovdje, a možete ju kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh