Vijesti

INTERVJU U TELEVIZIJSKOJ EMISIJI ‘OČE NAŠ’ Papa Franjo u televizijskoj emisiji: Ne trebamo razgovarati sa Sotonom, pametniji je od nas Papa je u televizijskoj emisiji 'Padre Nostro (Oče naš)' upozorio vjernike od bilo kakvog uspostavljanja kontakta s Đavlom koji je zlo. Evo što je sve rekao…

Papa Franjo u televizijskoj emisiji: Ne trebamo razgovarati sa Sotonom, pametniji je od nas

Foto: Screenshot/TV 2000

 

Papa Franjo je u sinoćnjoj epizodi emisije „Padre Nostro  (Oče naš)“ na talijanskoj televizijskoj postaji Tv2000, koju vodi don Marco Pozza, teolog i zatvorski kapelan u Padovi, nastojao protumačiti posljednji zaziv u molitvi Očenaša: ‘nego izbavi nas od zla’. Pritom je upozorio vjernike od bilo kakvog uspostavljanja kontakta s Đavlom koji je zlo.

„Sotona ima ime i prezime“

„Vjernici ne bi trebali razgovarati sa Sotonom jer je pametniji od nas“, rekao je Sveti Otac u intervjuu. „Vrag je konkretno zlo, a ne neka apstraktna stvarnost. Ako započneš razgovarati s Đavlom, izgubljen si. On te preokreće, izokreće“, upozorio je. Za papa Franju Sotona ima ime i prezime, te ulazi u našu kuću. On uvijek glumi pristojnost prema nama svećenicima, biskupima; on je pristojan, ulazi, no završava loše ako to ne primijetiš na vrijeme – upozorio je Sveti Otac.

Podsjećamo kako je prošloga tjedna Sveti Otac komentirao zaziv: „i ne uvedi nas u napast“. Tom je prilikom napomenuo da se radi o ne baš točnu prijevodu, kazavši da su Francuzi zamijenili tekst prijevodom koji znači ‘ne dopusti mi da padnem u napast’. „Ja padam, a ne da me on baca u napast, pa da onda vidi kako sam pao, jer Otac ne čini to, već pomaže odmah ustati“ – istaknuo je papa Franjo te zaključio: „U napast nas uvodi Sotona, to je njegov zanat“.

Izvor:  Vatikanski radio; Book.hr

Priredila Gabriela Jurković

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh